U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Novorođenče

Ispitivač: Farooq Ahmad, iz Birminghama. Naučili smo iz Časnog Kur'ana da je Isus ili hazreti Isa a.s.- mir na njega – rodio se bez seksualnog odnosa. Možete li molim Vas reći da li postoji ikakav takavprimjer ovakvog čudnog fenomena u historiji čovječanstva?

Hazreti Mirza Tahir Ahmad: Znate, ja sam proveo neka istraživanja u tom pogledu – ali problem je u tome, u stvari problem više struki. Objasnit ću – šta su poteškoće u načinu obavljanja istinski značajnog istraživanja uovom području. Kada je riječ o životinjskom svijetu – naučnici su proučavali sve oblike života i oni su došli do zaključkabez suprotnosti da takve stvari mogu se dogoditi kod životinja, a također u botaničkim oblicima života.Da majke mogu dati, mislim, djevica kod životinja može roditi dijete bez pomoći, mislim, bez njenog parenja s partnerom suprotnog spola.

Dakle, ovo je objašnjeno na različite načine. Postoje hermafroditi, naravno, a tu su i neki drugi fenomeni poznati u nekima – ali na ljudima se to ne može utvrditi kroz eksperimentiranje – to je jedna velika prepreka, a drugo sva djeca koja su rođena uprošlosti – niti jedan od takvih slučajeva nije kritički pregledan od strane naučnika. Čak i ako je njihova tvrdnja da je ona čista i da ona nije bila sa osobom suprotnog spola, a da je dijete čudesno rođeno ili kako god da to nazivate – ta tvrdnja uvijek je odbijena od strane društva i prema mojim saznanjima ni jedan ozbiljan pokušaj nije učinjen da bi se utvrdila valjanost takve tvrdnje naučno.

Opet, prije posljednja dva stoljeća nauka se još nije razvila do stepena da bi se takve tvrdnje čak mogle staviti na testiranje čak i ako su se odlučili to učiniti. Nisu imali sredstava na raspolaganju za testiranje takve stvari. Jedino što mi pada na um što je naučno ispitano i prihvaćeno od strane naučnika kao takvo, bio je slučaj u Južnoj Americi o kojem je nadaleko izvještavano u svijetu i koji je bio objavljen u indonezijskim novinama, pa sam onda to malo dublje istražio i našao da je izvještaj bio tačan.

Djevojka je rodila djevojčicu, a ona je tvrdila da je apsolutno čista i nije bilo upitno da li je ikada imala odnos sa nekim momkom. Njena majka, poznavala je djevojku i također je poznavala njene navike u školi u koju je išla i ponašanje i tako dalje i bila je 100% sigurna da je ona upravu. Tako je ovo postalo meta novinara i pitanje je podignuto na takav nivo da su se vijesti proširile u Ameriku i načunici su se ovim interesovali i tim američkih stručnjaka poslan je u tu određenu zemlju – ne sjećam se imena, ali to je sve snimljeno i oni su istraživali i našli su da je tvrdnja bila istinita i mogli su također utvrditi kako se to moglo dogoditi. Dokazali su u ovom slučaju, da je ona bila dijete svog djeda, jer u nekim slučajevima tokom embriološkog stadija spermiji oca bivaju uključeni i zarobljeni u lumenu maternice djeteta ako je žensko dijete i može biti sačuvana prirodno i nakon nekog vremena kada djevojka dosegne doba zrelosti onda fertilizira (oplodi) jaje i rezultat je djevičansko rođenje.

Ali tokom studija način na koji su oni razumjeli problem – oni tvrde da u takvim slučajevima problem mora biti ženski -uvijek, a ne muški problem – to mora biti žensko pitanje. Sada, način na koji su to uradili, ja sam proučavao izvještaj i njihov zaključak je bio u pravu. Ako se desilo ono što su oni smatrali, onda je dijete moralo biti djevojčica. Tako da smo se mi ustvari samo približili, a mi moramo još dublje istražiti naučne mogućnosti nastanka dječaka od samo jednog roditelja unutarnjom oplodnjom.

Što se tiče mogućnosti, one ipak postoje. U životinjskom svijetu to se događa i postoji vrlo dobro poznati sistem gdje se može održati ne-seksualno rođenje. Pa koliko je moguće da se to desi ljudskim bićima to je još uvijek otvoreno pitanje, ali mnogi doktori se slažu u tome da to ne možemo odbaciti kao nemoguće.

Dakle, kao što vjerujemo da je Časni Kur'an u potpunosti podržan u svim postojećim mogućnostima ikao takvima je Božija presuda je dovoljno za nas. To pokazuje da Bog nije morao razbiti Svoj zakon da bi stvorio takvo čudesno rođenje. On je aktivirao neke skrivene nivoe zakona koji su rijetko aktivirani, ali oni ponekad rade površno tu i tamo i rade sa ljudskim iskustvom kao i uglavnom i životinjskom iskustvom.

Tako da mislim da se nešto slično tome desilo Isa a.s. (Isusom Kristom). Tek nedavno sam izučavao jer sam pisao malu knjižicu po pitanju racionalnosti u kršćanstvu samo sa racionalnog gledišta. To je gotovo završeno. Tamo sam dodao mišljenje modernih naučnika, najnovijih naučnika u Engleskoj, po tom pitanju. Razgovarali smo s nekima … i oni su nas odveli do nekih drugih knjiga i mala stavka je dodata, što je naravno tehnička stvar puna medicinskih žargona ali možete razumijeti i mnogi drugi doktori alopati mogu to razumijeti. Ono što se pokušalo dokazati je da to se nemože isključiti kao nemoguće.

Related Questions by Topics
Related Contents from Topics
Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp