U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Krščanstvo,Biblija,Isus

Ispitivač: Ja sam angažovan u privatnoj katoličkoj avengelizaciji. Kako je Isus umirući na križu rekao: ”Oče, oprosti im jer ne znaju što čine”.

Moje pitanje je Isus je rekao: “Ja sam put, istina i svjetlost – niko ne može doći k Ocu osim kroz mene”. Bilo kakav komentar, molim Vas?

Hazreti Mirza Tahir Ahmad: Već sam odgovorio na ovo pitanje u odgovoru na pitanje koje je postavio ovdje naš Hindu prijatelj kada je govorio o Krišni tvrde isto,mnogo prije vas je Isus posjetio, pročitao sam temeljne knjige o svim glavnim religijama i našao sam reference o istim stvarima u toliko mnogo navoda bilo od strane poslanika ili u Božijim Knjigama.

Časni Poslanik s.a.v.s je isto tvrdio. Tako da morate se sjetiti da vrijeme donosi tvrdnju. To je morao reći svaki poslanik jer ako bi poslanici govorili: „Ja nisam put”, onda bi sebe negirali. On tim odbacuje potrebu ljudi da nađu Boga kroz njega.

Dakle u islamskoj terminologiji, u Časnom Kur'anu, ČasniPoslanik Muhammed (s.a.v.s.) se spominje kao Vaseela, ‘vrata’ ka Bogu.Pročitao sam to toliko mnogo puta. Ja volim čitati Bibliju, ali kako sam studirao druge religije (i čitao njihove knjige) mogu odmah naći sličnosti između načina izražavanja. Ali ovo znači da u odnosu prema Bogu, poslanik sam postaje vječna istina ali ako on govori Božijim jezikom i samog Boga, onda i on postaje vječan, ne lično, ne u svom ljudskom obliku, nego u pogledu njegovog viđenja i ideja i ideologije.

Pa u koliko osoba pripada vječnom Bogu, ona mora imati neke osobine vječnog Boga ili aspekte njegove ličnosti preinačiti na sebe, jer drugačije tvrdnje takve osobe da je u vezi sa Bogom, ili da Mu pripada bit će odbačene ukoliko on ne može pokazati nikakav znak.

Dakle ovo su temeljni znaci koji su pokazali svi  poslanici svijeta koji su se poistoviječili sa super bićima i u njima možete naći „alfa” i „omega” i “vrata”.

Nadam se da će to biti dovoljno za vas da razumijete naše stajalište o tom pitanju.

Izvor: Review of Religions, Oktobar 1996.godine.

Related Questions by Topics
Related Contents from Topics
Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp