U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Zašto je hazreti Isa a.s. (Isus) imao takvo izvanredno rođenje?

Četvrti Halifa Obećanog Mesije a.s.
Novorođenče

Hazreti Mirza Tahir Ahmad: Pa, više razloga je predloženo od strane hazreti Mirze Ghulam Ahmada -Obećanog Mesije a.s.  Jedanod njih je da je Bog htio da on postane znak za Ibrahimovu lozu kroz Izrael. Ni jedan čovjek nije dovoljno častan sada, u vama, da bi bio otac od jednog poslanika. Tako da je liniji došao kraj, npr. kao što na kraju željezničke pruge dolazi znak koji blokira željeznicu, kao znak da ovdje dolazi kraj.

Dakle,Isa a.s. rođenje prema hazreti Obećanom Mesiju a.s., korišteno je kao pokazatelj da je ovdje loza Isakova došla do kraja, loza Jakuba – Izraela – je došla do kraja. I predskazanje o potomcima hazreti Ibrahima sada će se prebaciti na drugog sina koji je Ismail i od njegovih potomaka počet će se pojavljivati poslanici.

Sada, to je upravo ono što se dogodilo, tačno to. Nakon Isa a.s. ni jedan  poslanik nije rođen iz loze Izraela. On je zadnji od posljednjih glavnih poslanika. Manji vrači i teolozi su rođeni, ali to nije vrijedno spomena.

Dakle, što se tiče stvarnih Božijih poslanika svi znaju da je Isa a.s. bio posljednji.Dakle poslanici su pomaknuti iz te loze u lozu Ismaila i ono što vidimo ovdje je rođenje hazreti Muhammeda Rasulullaha s.a.v.s. i time je nova linija Ibrahimove djece uključena u ovo.

To je jedan dobar odgovor koji je predložen od strane hazreti Obećanog Mesije a.s. lično.

Related Questions by Topics
Related Contents from Topics
Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp