U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Imam Mahdi,Kadijan

Podla i zlobna kampanja, zasnovana na apsolutno pogrešnim i neosnovanim optužbama protiv Ahmadija poduzeta je u mnogim zemljama po istom uzoru kao u Pakistanu, kroz raspodjelu letaka pisanih sasvim provokativnim jezikom i pogrdnim izrazima. Ova zlostavljajuća kampanja, koja je uglavnom potaknuta od strane uleme, daleka je po suštini i osuđena od istinskog učenja i duha islama. Davna prošlost ovih grupa uleme jasno indicira da u podstrekivanju izdavanja naloga silama neprijateljskih prema islamu, uvijek su sijali mržnju, i podržavali zlovolju i nasilje među različitim sektama islama.

Dakle, to može biti formulisano uvjerenjem i sigurnošću da iza sadašnje kampanje prljanja dobrog imena i ugleda islama, stoji nevidljiva ruka neprijatelja islama, koji snagu svoga uticaja i imućstva koriste za postignuće svojih političkih ciljeva. Na optužbe i izdatke, koji sadrže široko rasturanje letaka i knjižica, zajednica Ahmadija ponovo je, kao i uvijek, efikasno odgovorila. Nažalost, mase ignoriraju činjenice, naginju slušanju i vjerovanju u aktuelne priče.

Oni nemaju ni vremena ni strpljenja da poduzmu bilo kakvo kritičko razmatranje. Nije neobično da isključivo jednostrana propaganda ostavlja svoj trag i uticaj čak i na dobrostojeću klasu. U slučaju manjina, osobito onih kao što su Ahmadije, koji su odbačeni iako se njihovo pravo na odbranu  u mnogim zemljama može lahko zamisliti kao rezultat jednostrane propagande. Zaista  je mnoštvo Ahmadija zatvoreno kada su strogo odbili, na osnovu časnog Kur’ana i Hadisa, bilo koje besmislene optužbe koje su podignute protiv  njih.

Kada se ponavlja pogrešno podizanje optužbi, onda, ne samo da nepismene mase već i intelektualna elita vjeruje, u to sačuvaj Bože da Ahmadija Pokret prestavlja opasnost islamu. I oboje, islamski svijet i pečat Božijeg  Poslanstva  Hazreti  Muhammed Mustafa s.a.v.s. suočavaju se sa ekstremističkom prijetnjom iz  ovog  kruga.

U ovakvim okolnostima nije iznenađujuće da su bilo koja zamisliva nepravda i ugnjetavanje primjenjivani na nevinim Ahmadijama izvršeni kao doziv islamu, i slušanje Ahmadijske strane, po priči, ravno je grijehu.

Što se tiče gore navedenog, ukratko, sve optužbe podignute protiv  Ahmadije  zadane su i uvjerljivo, potpuno odgovorene u nekoliko knjižica i časopisa. Onaj ko je težio istraživanju i otkrivanju istine trebao bi naći vremena da ih proučava i tako dostigne stepen vlastitog nezavisnog zaključivanja.

Ovdje želimo izložiti to, da iako su optužbe protiv Ahmadija očigledno utemeljene na izvodima iz njihove vlastite literature, a zbilja su navodi prestavljeni apsolutno van svog konteksta i u stilu koji ostavlja potpuno pogrešan utisak na svijet nonšalantnog čitaoca jer su pretenzirana ubjeđenja, ustvari ono što Ahmadije doista nisu.

Neki primjeri ovih izobličavanja i pogrešnih optužbi navedeni su  ovdje:

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp