Hazret Mirza Bashir Ahmed MA - Xhemati Musliman Ahmedia
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Hazret Mirza Bashir Ahmed MA

Dijetar / historian

Hazret Mirza Bashir Ahmed r.a. është njëri prej djmeve të Hazret Mesihut të Premtuar a.s.. Ai lindi më 20 prill 1893. Shkollën e lartë e kreu si ekselent në vitin 1910 dhe u diplomua si Master në gjuhën arabe në vitin 1916. Ai ishte një kolos në fe dhe histori.

Ndër veprat e tij janë: “Siret Khatamun-Nebijjin” (Jeta e Vulës së Profetëve), “Siratul-Mehdi”, “Silsila Ahmedia”, “Tabligh-e-Hidajet”, “Hamara Khuda” etj..

Ai ndërroi jetë më 2 shtator 1963, në moshën 71-vjeçare.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp