U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Ahmadi omladina treba ući u svijet novinarstva

Drugi prijedlog je da Džemat planira ubuduće i nastoji koliko god je moguće da mlade ljude naklonjene novinarstvu uputi u taj svijet, tako da imamo utjecaj u novinama i takvim medijima. Jer ova vrsta smutnje će se i dalje pojavljivati. Ako se uspostave dobri kontakti s medijima, ovi uvredljivi sadržaji bi se mogli zaustaviti. Ukoliko poslije svega ovoga, neko ipak ostane svojeglav, doći će u skupinu onih na kojima je Allahovo prokletstvo na ovom svijetu i na Ahiretu. Svemogući Allah kaže:

اِنَّ الَّذِیۡنَ یُؤۡذُوۡنَ اللّٰہَ وَ رَسُوۡلَہٗ لَعَنَہُمُ اللّٰہُ فِی الدُّنۡیَا وَ الۡاٰخِرَۃِ وَ اَعَدَّ لَہُمۡ عَذَابًا مُّہِیۡنًا

Zaista, one koji vrijeđaju Allaha i Njegovog Poslanika, Allah je prokleo na ovom svijetu i na Ahiretu, i On je za njih pripremio ponižavajuću kaznu. (Sura Al-Ahzab, 33:58)

Ova naredba nije prestala, naš Poslanik s.a.v.s. je živi Poslanik, njegovo učenje daje vječni život, njegov Šerijat je taj koji može riješiti probleme svih vremena i doba, i slijedom njega stječemo blizinu Allahu. Iz ovih razloga povreda i bol koji su naneseni onima koji vjeruju u njega ostaju istiniti do danas. Allah je Živi Bogi On gleda na njihova nedjela.

Naša je obaveza da obavijestimo svijet. Treba da prenesemo svijetu da Uzvišeni Allah i danas ima moć da kazni za bol i mučenje koje vi zadajete. Zato, odustanite od vrijeđanja Allaha i Njegovog Poslanika s.a.v.s. Međutim, dok svijetu treba da kažemo o učenjima islama i o blagoslovljenom uzoru Časnog Poslanika s.a.v.s., također treba da popravimo svoja djela. Jedino će naša djela ušutkati svijet i imati najznačajniju ulogu u tome. Kao što sam spomenuo u izvještaju, jedan muslimanski učenjak je optužen za dvoličnost, da na jednom mjestu kaže jedno a na drugom drugo. Može biti; nisam pročitao taj izvještaj. Treba da predstavimo lične praktične primjere i izvana i iznutra, te da nam riječi i djela budu u skladu.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp