U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Mir i sreća

Svjetski poglavar Ahmedija muslimanske zajednice, Peti Halifa, Hazreti Mirza Masroor Ahmad, intervjuisan je od strane novinske agencije  24 Malmo u Mahmood džamiji u Malmeu, Švedska.

Upitan o glasinama da je teroristička grupa Dash počela sa radikalizacijom i vrbovanjem mladih muslimana u Malmeu,Hazreti Mirza Masroor Ahmad kaže:

Dužnost vlade i vlasti jeste da ostanu oprezni po pitanju  prijetnjih od terorizma u svakom trenutku  i da prate situaciju.Takođe mislim da bi se vlastima i policiji trebalo dati odgovarajuci resursi za sprječavanje  ekstremista i terorista.

Dalje je rekao:

Što se Ahmedija muslimanske zajednice tiče, nijedan od naših članova nije radikalista, mi smo miroljubive osobe.

Upitan o trenutnoj izbjegličkoj krizi, Hazreti Mirza Masroor Ahmad, kaže da je nemoguće za jednu zemlju da primi milione Sirijaca i Iračana.

Kao moguće rješenje, Hazreti Mirza Ahmad naveo je primjer Afganistanskih izbjeglica koje su bili u izbjeglištvu u Pakistanu tokom 1980 godine, a  koje su se kasnije vratile u svoju zemlju kada je mir bio uspostavljen.U to vrijeme sve velike sile i međunarodne organizacije pomogle su Pakistanu u finansiranju izgradnji kuća za izbjeglice.

Hazreti Mirza Masroor Ahmad kaže da bi se sličan model mogao primjeniti i na Sirijske i Iračke izbjeglice,gdje bi susjedne zemlje dobile podršku kada bi prihvatile većinu izbjeglica,dok se mir u njihovom zemljama ponovo ne uspostavi.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp