U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Ubistvo

Svjetski poglavar Ahmedija muslimanske zajednice,Peti Halifa Hazreti Mirza Masroor Ahmad,intervjuisan je od strane Sverigas Radio (Švedski radio) u Mahmood džamiji u Malmeu u Švedskoj.

Na pitanje o svome radu,Hazreti Mirza Ahmad rekao je:

Ja sam ponizni rob Allaha Uzvišnjeg, koji me je izabrao da budem Peti Halifa Ahmedija muslimanskog džemata, da bi nastavio misiju našeg Osnivača širenja miroljubivog i istinskog učenja Islama.

Na pitanje o sigurnosnoj situaciji Ahmedi muslimana,Hazreti Mirza Masroor Ahmad rekao je:

Nisu samo Ahmedi muslimani koji su u opasnosti, već svi su mete teroristima, kao što smo nedavno vidjeli u Parizu i u Briselu, gdje su se desili teroristički napadi.Ti napadi mogu biti opisani kao djela strašne brutalnosti i u potpunosti suprotni učenju istinskog pravog Islama

Hazreti Mirza nastavio je:

Samo prije nekoliko godina, 100-ine Ahmedi muslimana ubijeno je u dvije naše džamije u Lahoru. Međutim mi nikada nismo uzvratili nasiljem, već mi naše progonstvo podnosimo sa strpljenjem i odgovaramo molitvom.

Vezano za otvaranje Mahmood džamije u Malmeu,Hazreti Mirza Masroor rekao je:

Džamija je mjesto gdje se klanja i predaje Bogu Uzvišnjem, tako kada zvanično otvorim ovu džamiju, podsjetit ću Ahmedi muslimane na istinski i miroljubivi cilj ove džamije.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp