U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Druge vjere

11. Maja 2016 godine,Hazreti Mirza Masroor Ahmad Svjetski poglavar Ahmedija muslimanske zajednice , Peti Halifa, intervjuisan je od strane Švedskih novina Skansa Dagbladet,u Mahmood džamiji u Malmeu u Švedskoj.

Na pitanje o porastu terorizma i radikalizaciji mladih,Hazreti Mirza Masroor Ahmad rekao je:

”Već duže vrijeme upozoravam Vlade da bi trebale poduzeti strožije mjere,da bi se iskorjenio terorizam i ekstremizam.Ahmedija muslimanska zajednica smatra bilo kakakav oblik ekstremizma je  potpuno protiv učenju Islama. Pravi Islam je vjera mira i ljubavi.”

Govoreći o konceptu Jihada,Hazreti Mirza Masroor Ahmad rekao je:

”Naravno,da svako ima pravo da promoviše svoju vjeru,ali samo kroz mirnim putem. Korištenje mača i sile,ne može biti opravdanje u ovom vijeku,i potpuno je protiv Islamskog učenja.Časni Kur“an jasno kaže,da nema prisile u vjeri.”

Upitan da li može putovati u Pakistan,Hazreti Mirza  Ahmad Masroor rekao je da to nije moguće jer tamo ne može obavljati svoje dužnosti,jer Ahmedi muslimani tamo su proglašeni kao ne-muslimani,i nije im dopušteno da  slobodno prakticiraju svoju vjeru.

Hazreti Mirza Masroor Ahmad kaže:

”Ako i odem u Pakistan,šta ću tamo da radim? Svake sedmice,Ahmedi muslimani iz čitavog svijeta slušaju moje hutbe,ali u Pakistanu to mi ne bi bilo dozvoljeno da radim. U,Pakistanu po njihovom zakonu,nemam pravo sebe zvati muslimanom, da vodim namaz,niti da širim  našu poruku Islama.”

Slika: freepik.com

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp