U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Vjerska nauka

Više od 180 britanske muslimanske djece prisustvovalo je jednosedmičnom kampu u kojem su obvezali na vjernost Velikoj Britaniji.

14. aprila 2014., vođa Ahmadijske muslimanske zajednice, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, peti Halifa, obratio se završnom sastanku jednotjednog moralnog treninga i obrazovnog kampa održanog u slikovitom gradiću Haslemere u Surreyu na kojem je sudjelovalo više od 180 muslimanskih djece i tinejđera.

Događaj je organizirala udruga Ahmadijska muslimanska mladež u VB sa ciljem edukacije djece o pravom i miroljubivom učenju Islama i neophodne potrebe da britanski muslimani pokažu odanost i ljubav prema Velikoj Britaniji.

Tokom svojeg zaključnog obraćanja, Hazrat Mirza Masroor Ahmad pozvao je djecu da budu ponosni na svoj muslimanski identitet; govorio je o znanju koji se nalazi unutar Kur’ana; savjetovao je da djeca ispune njihove akademske potencijale i razgovarao s njima o snazi ​​molitve.

Govoreći u učenjima islama, Hazrat Mirza Masroor Ahmad rekao je:

”Islam je najljepša i najdivnija religija. Samo značenje riječi ‘islam’ je ‘mir’, ‘ljubav’ i ‘sigurnost’ i nijedna osoba se ne može protiviti njenoj ljepoti kad nauči njenu realnost.’’

Govoreći o potrebi da muslimanska djeca budu ponosna na svoju vjeru, Hazrat Mirza Masroor Ahmad rekao je:

”Ne skrivajte nikad svoju vjeru, alia li pokažite se svijetu kao pravi muslimani… Budite snažni u uvjerenju da je Časni Kur’an potpuna Knjiga koja nije samo naredba muslimanima da štuju Alaha, mole 5 puta dnevno i povećanju duhovno znanje, nego također daje svjetovne spoznaje i void čovječanstvo u svakodnevnim problemima.’’

Govoreći o tome kako se muslimani moraju ponašati, Hazrat Mirza Masroor Ahmad rekao je:

”Iznimno je važno da svima s kojima dolazite u kontakt pokažete dobrotu i iskrenost. Zapamtite da je briga jednih o drugima osnovno učenje  Časnog Kur’ana.

Halifa je rekao da je Časni Kur’an ‘’duhovna škrinja s blagom’’ ispunjena‘’neograničenim znanjem.’’ Hazrat Mirza Masroor Ahmad rekao je:

”Kur’an obasjava znanost, povijest, ekonomiju i još mnogo toga. Uči nas o ljudskim pravima – kao što su prava žena, prava siromašnih i potlačenih i prava djece. Kur’an nas educira o obiteljskim pitanjima te o ispunjavanju prava jedni drugih. Uistinu, sve vrste znanja nalaze se unutar Kur’ana.’’

Halifa je pohvalio britanski obrazovni sustav i rekao da bi Ahmaidijska muslimanska djeca koja žive u Velikoj Britaniji trebala biti zahvalna na brojnim mogućnostima koje im se pružaju.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad rekao je:

”Nemojte odbacivati ove odlične obrazovne mogućnosti, nego ih iskoristite i težite postizanju izvrsnosti u vašem odabranom području interesa – bila to znanost ili drugi predmeti.’’

Halifa je zaključio govoreći o važnosti molitve. Rekao je da Bog sluša i odgovara na iskrene molitve. Navodeći svoja iskustva o molitvi, Hazrat Mirza Masroor Ahmad rekao je:

”Otkad sam bio djete video sam da kada god sam iskreno pitao Allaha za nešto i plakao pred Njim, uslišio mi je potrebe i želje. Odgovorio je na moje molitve na načine bolje od onih kojima sam se nadao ili ih očekivao.’’

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp