U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Humanity First u Kakanj dopremio zaštitne maske i dezinfekciju za 304 romske porodice.

Pomoć romima u Kaknju tokom korone

Humanity First i Ahmadijska muslimanska zajednica u BIH podijelili maske i dezinfekciona sredstva za 304 kakanjske romske porodice u prevenciji protiv širenja koronavirusa.

Korana u Kaknju

Kakanj korona

Humanitarna organizacija Humanity First ponovno iskazuje svoju humanost, kao što joj to naziv i govori.

Ovu humanitarnu akciju organizirao je Mufeezur Rahman, ujedno i predsjednik humanitarne organizacije Humanity First u saradnji sa kakanjskom organizacijom Romalen Kakanj. Radi se o paketima za prevenciju od koronavirusa– zaštitne maske i gumene rukavice.

Kakanj korona kod roma

Korona u Kaknju

Građani su sa zahvalnošću prihvatili pakete koji će im barem djelomično olakšati ovu situaciju koja je dodatno narušena koronavirusom. Kako su već ranije pitali za pomoć u zaštiti od koronavirusa, paketi u kojima se nalazi zaštitna maska i rukavice su dijelom preventivni spas od virusa.

Korona u Kaknju

Na kraju ove akcije u ime kakanjske romske zajednice zahvalio se i Mujo Fafulić, smatrajući pohvalnim i značajnim ovaj potez za kakanjske romske porodice koje su u nemogućnosti da sami sebi obezbijede dezinfekciona i druga zaštitna sredstva u borbi protiv pandemije.

Posted by Kakanj Info on Saturday, 18 April 2020

Elhamdulillah u ovo vrijeme iskušenja i opomene naš  Džemat putem humanity firsta pomaže najugroženiji populaciju širom svijeta hvala našem Halifi koji pazi na sve naše potrebe kako duševne tako i materijalne da nam ga Allah Dragi sačuva i nagradi svim dobrima.

Izvor vijesti: Kakanj Info.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp