U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Znanje je svjetlost

Humanity first ponovo u akciji – Školski pribori za socijalno ugroženu djecu

Akcija Humanity First-a pod nazivom „Znanje je svjetlost“ se nastavlja i povodom ovog programa, ova humanitarna organizacija je pokazala humanost i usrećila djecu iz Maglaja.

Humanitarna pomoć

Povodom ove pomoći a i drugih koju je Humanity first uputila općini Maglaj, Načelnik općine Maglaj,  Mirsad Mahmutagić se posebno zahvalio.

Ahmadija pomoć za BiH

„Zaista hvala na nesebičnoj podršci i pomoći koju su uputili općini Maglaj. Ovom prilikom se posebno zahvaljujem i na pomoći školarcima u donaciji školskih pribora“, naglasio je Načelnik Mahmutagić.

Pomoc djeci

Predsjednik HO Humanity first , Mufeezur Rahman je rekao:
„Ovo je druga ili treća naša akcija u Maglaju i mogu reći da smo jako zadovoljni saradnjom sa Općinom Maglaj. Svaki put su nam omogućili jedan jako dobar način da pružimo našu pomoć i podršku onima kojima je to potrebno. Ovo je naš projekat koji se zove ‘Znanje je svjetlost’ u sklopu kojeg dijelimo školski pribor onoj djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti da da im obezbjede osnovne stvari. Zato smo tu danas da im pomognemo“,

Pomoć djeci

U sklopu ove donacije,  pored torbe, školarci su dobili i druge neophodne stvari poput Sveski, hemijski, bojica i drugih veoma bitnih stvari neophodnih za lakši počekat škole.

Znanje je svjetlost

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp