U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Znanje je svjetlost II Humanitarna akcija u Zenici

Dom porodica Zenica

Znanje je svjetlost“ naziv  dugodišnjeg projekta naše organizacije. Organizacija već nekoliko godina zaredom svojim donacijama pomaže najosjetljivijim kategorijama stanovništva.

S ciljem da obraduje mališane iz Javne ustanoveiz Javne ustanove „Dom-porodica“ Zenica, pored toga, donacija je uručena za pet udruženja, organizacija boraca koja djeluju na području grada, ali i za MZ ” Sebuje”.

Ovo je vrlo važna i tradicionalna posjeta naših prijatelja iz organizacije Humanity first i njihovog predstavnika Rahmana i ovom prilikom mi se zahvaljujemo. Uskoro počinje nova školska godina i ovo je vrlo značajna donacija za našu djecu i značajno će nam koristiti kako bi ih što bolje opremili za školu“, izjavio je Halil Arnaut, direktor Javne ustanove „Dom-porodica“ Zenica.

Ove godine, kao što vidite oni su iskoristili priliku da 25 kompleta ruksaka sa školskim priborom uruče djeci koja su bez roditelja i iskoristili su priliku da 25 tih ruksaka uruče na pet udruženja organizacija boraca koja djeluju na nivou grada Zenice“, dodao je Tahir Šabić, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca, unije veterana grada Zenice.

Danas smo imali jednu veoma ugodnu i lijepu posjetu.Djecu koja pohađaju osnovnu školu je posjetila humanitarna organizacija Humanity first koja im je zaželjela sretan polazak u novu školsku god i uručila ruksake i skolski pribor.
Ovom prilikom se zahvaljujemo organizaciji Humanity first a posebno velika zahvala za našeg velikog humanistu i dobrog insana Mufez Rahmana koji je obradovao našu djecu i izmamio im osmijeh na lice. “Istinsko znanje čovjeka čini boljim čovjekom” “Znanje je svjetlo u tminama vremena” Predsjednica MZ je uručila zahvalnicu Mufeezur Rahmanu i srdačno se zahvalila.

Uz slogan „Znanje je svjetlost“ iz humanitarne organizacije Humanitiy first svima  žele sretnu i uspješnu novu školsku godinu.

Mednjiski pratneri:
Zenicainfo.ba
MZ” Sebuje”

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp