U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Donacija od 1.800 KM za Narodnu kuhinju “Život”

Život

Međunarodna humanitarna organizacija Humanity First Germany uz saradnju sa Ahmadiyya Muslim Jamaat  u BiH uručila je danas donaciju Narodnoj kuhinji Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet u našoj opštini.

Za Narodnu kuhinju doznačili su 1.800 maraka, od čeka su danas  kupljene namirnice za kuhinju i obezbjeđen hljeb za naredna dva mjeseca.

Ovo nije prvi put da ove humanitarne organizacije pomažu funkcionisanje Narodne kuhinje koju u Kozarskoj Dubici koristi 70 lica, podsjetio je Jasmin Spahić, predsjednik Merhameta u našoj opštini.

Život Život Život Život Život Život Život„Mi smo danas za 1.300 maraka kupili osnovne životne namirnice za potrebe kuhinje,a ostatak uplatili za hljeb za juli i avgust.Ovo je druga godina naše saradnje,naši prijatelji ih ovih organizacija su prepoznali važnost projekta jer mi svakodnevno pružamo 70 obroka našim sugrađanima“, istakao je Spahić.

On je objasnio da uz pomoć ovih donatora obezbijeđuje se i meso za kuhinju, te da su nedavno zajedno podijelili i 50 ramazanskih paketa.

„Pokušavamo svaki dan da nađemo donatore,snalazimo se na razne načine jer kada smo počeli sa radom imali smo 25 korisnika, a taj broj se sada utrostručio.Na godišnjem nivou za rad potrebno nam je oko 40 hiljada maraka“,rekao je Spahić.

On je podsjetio da kuhinja radi svakih radnim danom od 8 do 13 časova,a prije nekoliko dana uručena im je i plaketa za najuspješniji Merhamet u BiH od bh. telekoma.

Predsjednik Ahmadiyya Muslim Jamaat Rahman Mufeezur kaže da više od 15 godina uspješno realizuju svoje projekte u našoj zemlji. Dolazi iz Indije i humanitarnim volonterskim radom  bavi se više od 11 godina.

„Pomaženo studentima za nastavak školovanja, ugroženim porodicama kojima su potrebna minimalna sredstva za svakodnevni život,uvijek smo na raspolaganju onoliko koliko smo u mogućnosti“,kazao je Mufeezur.

On je rekao da se organizacija finansira tako što svi njihovi članovi odvajaju 6,25 odsto od mjesečnih primanja za funkcionisanje humanitarne organizacije i volonterski rad.

Već šestu godinu za redom u Narodnoj kuhinji „Život“  korisnici u stanju socijalne potrebe iz naše opštine dobijaju hranu.U Merhametu kažu,da iako je donatora svakim danom sve manje, oni će nastojati i dalje pružati usluge svojim korisnicima  kojih tokom zimskim mjeseci imaju i stotinu na mjesečnom nivou.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp