U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Posjeta Kolektivnom centru u Hrasnici

Kanton Sarajevo i Ahmediyya

Povodom Međunarodnog dana izbjeglica, predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo posjetili su danas Kolektivni centar u Hrasnici.

Sa korisnicima smještaja razgovarali su o aktivnostima koje se poduzimaju kako bi se osigurali stambeni uvjeti porodicama koje su izrazile želju za povratak u prijeratna mjesta prebivališta, a za čije uništene stambene jedinice postoje uslovi za obnovu ili izgradnju. Također je razgovarano o obezbjeđenju adekvatnih stambenih uvjeta za one porodice koje se iz različitih razloga ne žele ili ne mogu vratiti u nekadašnja mjesta prebivališta.

Kanton Sarajevo i Ahmediyya Ovom prilikom, predstavnici Ministarstva i humanitarne organizacije “AHMEDIYYA-MUSLIM-JAMAAT IN DER BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND e.V” u BiH uručili su korisnicima smještaja i prigodne pakete pomoći.

Odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija iz 2000. godine, 20. juni proglašen je Međunarodnim danom izbjeglica, koji se od tada obilježava u cijelom svijetu.

Kako su naveli iz resornog ministarstva, to je poseban datum koji podsjeća sve nadležne domaće i međunarodne institucije u BiH, kao i predstavnike civilnog društva, da je naša zemlja još uvijek suočena sa problemima izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, a za čije je trajno rješenje potrebno angažovati sve raspoložive resurse.

“Kanton Sarajevo, putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, kontinuirano provodi aktivnosti na iznalaženju najoptimalnijih rješenja u cilju trajnog stambenog zbrinjavanja svih raseljenih osoba, kako u KS-u tako i van njega, te kroz implementaciju sredstava za održivi povratak podržava i povratničke porodice u BiH”, kazali su u ovom ministarstvu.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp