U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Donirani paketi za dvije stotine građana Općine Zenica

humanitarna akcija

Humanitarne organizacije “Ahmadiyya Muslim Jamaat” i “Humanity first” u saradnji sa Gradskom upravom osigurale su pomoć za dvije stotine socijalno ugroženih lica sa područja Zenice. Podjeli paketa sa prehrambenim artiklima i proizvodima za higijenu prisustvovali su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predsjednik organizacije “AMH” Mufeezur Rahman i regionalni direktor “Humanity first” za Balkan Zubair Khalili.

“Zahvaljujem se donatorima, gospodi Rahmanu i Khaliliju koji su nakon prvog i jedinog našeg susreta, izrazili spremnost da pomognu grupu naših sugrađana koja je slabijeg materijalnog stanja. Prioritet Gradske uprave sa mnom na čelu je da osiguramo uslove da naši građani žive od svoga rada, ali duboko smo zahvalni svakome ko na bilo koji način makar i na kratko, vrati osmijeh na lica građana Zenice. Nadam se da je ovo početak uspješne saradnje sa organizacijama Ahmadiyya Muslim Jamaat i Humanity first”, kaže gradonačelnik Kasumović.

Boravak u Zenici predstavnici ove dvije humanitarne organizacije, na preporuku gradonačelnika, iskoristili su da posjete Javnu ustanovu “Dom porodica”. Direktorica Draženka Subašić upoznala je goste sa aktivnostima ustanove koja se brine o djeci i omladini bez roditeljskog staranja, te je razgovarano o načinima na koje humanitarne organizacije “Ahmadiyya Muslim Jamaat” i “Humanity first” mogu pomoći u poboljšanju života štićenika JU “Dom porodica”.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp