U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Znanje je svjetlost

Kao i prethodnih godina, sada već tradicionalna akcija Humanity Firsta pod nazivom „Znanje je svjetlost“ se nastavila i ove godine.

Uprkos otežanom radu na terenu izazvanim pandemijom, Humanity First je i ove godine nastavio sa služenjem građana širom Bosne i Hercegovine, na čelu sa regionalnim direktorom  za Balkan, g. Zubair Khalil Khanom koji je i ove godine odlučio da doputuje iz Njemačke kako bi mogao lično biti prisutan i još jednom prisustvovati radosti mališana u ovoj državi.

Pomoć bošnjačkoj djeci

Humanity First je tako u saradnji sa općinskim vlastima donirao kako ruksake tako i dodatni neophodni pribor djeci iz socijalno ugroženih porodica kako bi mogli olakšano boraviti u školi i uvećati svoje znanje.

Ove godine, sa Allahovom milošću bili smo u mogućnosti obradovati osnovce  u Sarajevu, Zenici, Maglaju, Prači, Ustikolini, Varešu,Višegradu, i Prijedoru.

Kako i sam naziv akcije govori, znanje je svjetlost i na taj način Humanity First želi pomoći i obratiti pažnju na obrazovanje jer je to neophodni dio napretka društva i svjetlije budućnosti kako pojedinaca tako i cijelog društva u Bosni i Hercegovini.

Tokom ove godine obradovano je šest stotina đaka osnovnih škola.

Izvor videa:
Zenicainfo 07-09-2021 
PRIJEDOR DANAS 13.9.2021.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp