U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

“Ride4peace” – utrka organizovana od strane Ahamadija muslimanske zajednice

Marš mira

25 Ahmedi Muslimana, koji su prošle nedjelje na biciklima krenuli iz Glasgowa, stiglo je do Londona. Tamo ih je dočekala pratnja od 200 lokalnih biciklista, kao i zastupnica u parlamentu Justine Greening te još neki lokalni dužnosnici.  Nakon toga uslijedila je molitva za mir i štovanje palih boraca u sklopu nacionalne komemoracije povodom Dana-D.

Utrka „Ride4Peace“ organizirana je od strane Ahmadija muslimanske zajednice povodom proslave 100 obljetnice postojanja. Na ruti dugačkoj 600 milja biciklisti su stali u 10 džamija i na Bailiff Bridgeu, spomeniku Prvog svjetskog rata te prema procjenama prikupili čak 100 000 funti za humanitarne svrhe u Britaniji.

Nacionalni predsjednik Ahmadija muslimanske zajednice, Rafiq Hayat, je rekao: „Ova vožnja za mir odražava naše opredijeljenje da služimo zemlji i čovječanstvu kroz predanost miru, ljubavi i toleranciji. Kao Ahmadija Muslimani osjećamo se povlaštenima što imamo tu priliku dati vrijedan doprinos u humanitarne svrhe i demonstrirati važnost dobrog građanstva.

„Kao Muslimani, nastojimo promovisati mir u svakom aspektu života, od služenja čovječanstvu do održavanja naših teško izborenih sloboda.“ , Rafiq Hayat.

„I dok se prisjećamo onih koji su dali svoje živote za održanje mira, naša je dužnost da se pobrinemo da njihove žrtve ne budu uzaludne. Kao Muslimani, nastojimo promicati mir u svakom aspektu života, od služenja čovječanstvu do održavanja naših teško izborenih sloboda.“

Ovo nije prvi put da Ahmadija organizira humanitarne događaje. Prošli mjesec, članovi Ahmadija muslimanske udruge mladih, postavili su „Izazov triju vrhova“, penjući se na na tri najviša vrha u Engleskoj, Škotskoj i Walesu, pri čemu su prikupili 7500 funti za Crveni križ.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp