U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Islam, Medina

Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadijana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija kaže: Eselamu alejkum bogobojazni i čisti Arapi. Eselamu alejkum o stanovnici zemlje Vjerovjesnikove s.a.v.s.  i susjedi Allahovog dž.š.  veličanstvenog hrama.

Vi ste najčestitiji među ummetima islama i najčestitija stranka Uzvišenog Allaha dž.š. Ni jedan drugi narod nije dosegao vaš položaj, vama pripada uzvišena čast, slava, položaj. Dovoljno je to da vas je Uzvišeni Allah počastio početkom objave, od Adema pa sve do Poslanika s.a.v.s. koji je vaš, po rođenju, porijeklu i pripadnosti-tog poslanika Muhammeda s.a.v.s. , El-Mustafe, poglavara časnih i ponosa vjerovjesnika, pečat svih poslanika i imama čovječanstva. Njegovo milosrđe je dokazano nad svakim ko kroči na dvije noge, njegovu objavu u punom značenju je spoznao svaki smrtnik, a njegovu vjeru je uzvisio svako ko je spoznao istinu i pravi put.

Neka je salavat i selam i bereket na njega onoliko koliko ima na zemljji čestica i kapljica, onoliko koliko ima mrtvih i živih, onoliko koliko ima svega na nebesima i onoliko koliko ima svega nevidljivog i vidljivog. Prenesi mu naše beskrajne selame koje će ispuniti sve dijelove svemira.

Blago onome narodu koji o svome vratu  nosi okovratnik Muhammedov s.a.v.s. Blago srcu koje u sebi nosi ljubav beskrajnu prema njemu i u toj ljubavi izgara.

O stanovnici zemlje kojom su kročile noge El-Mustafe s.a.v.s. , neka je milost Allahova nad vama i Njegovo zadovoljstvo. Moje je mišljenje o vama plemenito, a u duši čežnja za vašim susretom, o Božiji robovi.

Čeznem da vidim vašu zemlju, bereket vaših tamnih lica i da obiđem zavičaj najboljeg od svih, a vid svoj da napunim tim bogatstvom. Da posjetim i osjetim dobrotu te zemlje i njene dobre ljude, njene spomenike i naučnike, a da vid svoj napunim njenim velikodostojnicima.

Od Allaha molim da mi podari da vidim vašu zemlju i da me uz Njegovu volju obraduje susretom s vama. Braćo ja vas volim i volim vašu zemlju, pijesak vaših puteva i kamenčiće na vašim drumovima, jer vas povlašćujem nad svime na ovom svijetu.

O Arapi, Allah dž.š. vam je dao mnoge blagodati, prednosti i milosti. Tu se nalazi Beitullah kojom je blagodaren Umm ‘ul’ Qura (Mekka), tu je i oaza blagoslovljenog Poslanika s.a.v.s.  koja je odaslala svjetlo vjerovanja jednog stvoritelja širom svijeta i pokazala veličanstvenost Stvoritelja. Vama pripadaju i oni koji su podržali Allaha dž.š. i Njegovog Poslanika s.a.v.s.  svim srcem,dušom i bićem.

Oni koji su dali svoje imetke i svoje živote za širenje vjere Allahove dž.š.  i Njegove svete knjige. Vi ste oni kojima pripadaju te privilegije. Ko prema vama ne iskazuje velikodušnost, taj vam neprijateljstvo svoje iskazuje.

Braćo, ovo vam svoje pismo pišem otvorene duše i suznih očiju, poslušajte što imam da kažem, neka vam Allah dž.š. najbolju nagradu podari.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp