U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Mirza Masroor Ahmad

♦ Hazreti Halifat – ul – Masih V rođen je 15. septembra 1950. godine u Rabwah-u kao sin hazreti  Mirza Mansur Ahmada  i hazreti Nasira Beghuma . On je osim toga unuk hazreti Mirza Šarif Ahmada  i unuk s majčine strane hazreti Musleh Moudu-Drugi halifa Obećanog Mesije a.s. i praunuk Obećanog Mesije a.s.

♦ Huzur je svoj 10. razred završio u Talim – ul – Islam High School u Rabwah-u, a svoj B.S. je dobio na Talim – ul – Islam College-u.

♦ 1976. godine je dobio titulu “Master of Science” u agrarnoj ekonomiji na Poljoprivrednom fakultetu u Faisalabadu.

♦ 31. januara 1977. godine se oženio sa hazreti Sayyeda Amtul – Sabuhom, kćerkom Sayyed Daud Muzaffar Šahom .

♦ Allah ga je počastio sa jednom kćerkom i jednim sinom. Kćerka mu se zove Amtul Dahri  i udata je za Fateh Ahmad Dahriom . Sin mu se zove Waqas Ahmad  i živi u Londonu.

♦ 1977. godine se obavezao Džamatu i na to je u okviru Nusrat – Džahan projekta poslan u Ganu.

♦ Od 1977. do 1985. godine obavljao je dužnost direktora jedne škole u Salagahu. Četiri je godine bio direktor škole u gradu Alsdžaharadž, a dvije godine menadžer Ahmadija poljoprivrednog foruma u gradu Tamale na sjeveru Gane.

♦ On je bio taj koji je po prvi put uspiješno zasijao pšenicu u Gani.

♦ 1985. godine se vratio u Pakistan i 17. marta 1985. godine je imenovan za drugog Naiba Wakil – ul – Maala.(Pomoćnik direktora financije II)

♦ 18. juna 1994 .godine pozvan je u predsjedavanje Nazir – e – Talima Sadra AndžumanAhmadija.(Direktor obrazovanja)

♦ 10. decembra 1997. godine je postao Nazir – e – Aala i Amir – e – Muqami Pakistana(Predsjednik Džemeata Pakistana i Rabwah-a)  i tu je funkciju obnašao do svog izbora za halifu.

♦ Od 1994. do 1997. godine bio je još i predsjedavajući “Nasri – Foundation” i istovremeno predsjednik komiteta za napredak grada (zelenilom) u Rabwahu.

♦ On je proširio “Gulšan – e – Ahmad” (Ahmedova Bašta) i imao je veliki interes da Rabwah pretvori u zeleni i plodonosni grad i to je nadgledao lično.

♦Od 1988. do 1995. godine bio je član pravnog komiteta (Qazaa Board) Džamata.

♦ U Madžlisu Khuddam – ul – Ahmadija-Odbor za omladine- Pakistana obavljao je ulogu Mohtamima Sehat – e –Džismani-šef zdravlja, Mohtamim Tadžnid-šef popisa, Mohtamim Madžalis Bairun-šef vanskih odbora i Naiba Sadr Madžlis Khuddam – ul – Ahmadija Pakistana-Pomoćnik odbora Pakistana.

♦ U Madžlis Ansar- ullaha-Odbor za starih muškaraca, Pakistana je obavljao funkcije Qaid Zahanata-šef nauke, Qaid Sehat – e –Džismani-šef zdravlja  i Qaid Talim – ul – Qur-an-šef obrazovanja Časnog Kur'ana

♦ 1999. godine je osuđen nakon jedne sudske presude na zatvorsku kaznu na putu Božijem(Asier – e – Rahe Maulah).(Zbog pisanje šehadet u džamiju)

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp