U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Imam Mahdi,Kadijan

Prije sto godina, dogodio se začuđujući događaj u tamnom i malom zaseoku(Kadianu), u provinciji Pundžab, Indija. To je bio događaj koji je bio određen dapromijeni smjer historije.Pojavio se vjerski vođa osobito određen od Boga da vodi ljude kao ObećaniReformator kasnijeg doba.
Njegovo ime je bilo Mirza Ghulam Ahmad (1835.-1908.), osnivač svjetski raširene Ahmadija muslimanske zajednice. On je položio temelje za ujedinjenje ljudi na jedinstven način.On je riješio sukobe iproturječja koji su prevladavali u religijskom svijetu u pogledu dolaskaglobalnog Reformatora.

Sljedbenici svih velikih religija – Jevreji, kršćani, muslimani, hindusi, budisti,zoroastriansi i confuciansi su zabrinuto očekivali dolazak obećanog Reformatora, kao što je predviđeno u njihovim svetim knjigama.

Jevreji su očekivali Mesiju da podmladi Judaizam, kršćani su tvrdili da će drugidolazak Isaa (Isusa) približiti Nebesko kraljevstvo; muslimani su vjerovali da ćeMesija i Mehdi udružiti sile da izvrše konačni preporod islama, hindusi suočekivali dolazak Boga samog u formi Krišne; i budisti su s nadom iščekivaliutjelovljenje Bude. Kako je Bog mogao poslati različite Vjerovjesnike isto vremeno  da svaki poziva istom Bogu na svoj različit način, pozivajućiljude na odvojene puteve i proturječne ideologije?
To je bilo zbunjujuće pitanjekojeg se latio Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana pod Božijom uputom iobjavom.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp