Hamza ibn Abdul-Muttalib Archives
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Hamza ibn Abdul-Muttalib

Hazret Hamza r.a. ushte i biri i Abdul-Muttalibit dhe xhaxhai i Profetit Muhammed s.a.v.s.. Titujt e tij ishin: Kryedëshmori dhe Luani i Allahut dhe i të Dërguarit të Tij. Ra dëshmor në betejën e Uhudit. I Dërguari i Allahut s.a.v.s. namazin e xhenazes së tij e fali rreth shtatëdhjetë herë, sepse e fali me bashkë me xhenazen e secilit dëshmor të betejës së Uhudit.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp