Prof. dr. Abdus Salam - Nobelisti i parë muslimanë në shkencë / Fizikan
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Prof. dr. Abdus Salam

Nobelisti i parë muslimanë në shkencë / Fizikan

Dr. Abdul Salam lindi më 29 janar të vitit 1926 dhe ndërroi jetë më 21 nëntor të vitit 1996, në një familje muslimane të Pakistanit.

Si fizikant ai mori çmimin Nobel në vitit 1979, duke u bërë kështu muslimani i parë në botë që merrte këtë çmim në shkencë. Salam shërbeu si këshilltari i lartë i stetit pakistanez për shkencën gjatë viteve 1960 – 1974. Në vitin 1964, ai themeloi institutin shkencor për fizikën në Trieste të Italisë, të quajtur  “International Centre for Theoretical Physics”.

Dr. Abdul Salami ishte një anëtar aktiv i Xhematit Musliman Ahmedia.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp