U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Saopćenje za javnost

Izjava svjetskog poglavara Ahmedija muslimanske zajednice  o krizi u Rusiji i Ukrajini 24. FEBRUAR 2022.

U vezi sa rusko-ukrajinskom krizom, svjetski poglavar Ahmedija muslimanske zajednice, peti halifa, hazreti Mirza Masroor Ahmad je rekao:
“Dugi niz godina upozoravao sam velike svjetske sile da moraju uzeti pouke iz historije, posebno u vezi sa dva katastrofalna i razorna svjetska rata koja su se dogodila u 20. vijeku. S tim u vezi, u prošlosti, pisao sam pisma vođama raznih nacija pozivajući ih da ostave po strani svoje nacionalne interese  i daju prioritet miru i sigurnosti svijeta usvajanjem istinske pravde na svim nivoima društva.

Na žalost, sada je počeo rat u Ukrajini i tako je situacija postala izuzetno teška i nesigurna. Štaviše, ima potencijal da još više eskalira u zavisnosti od narednih koraka ruske vlade i odgovora NATO-a i velikih sila. Nesumnjivo, posljedice svake eskalacije bit će užasne i destruktivne do krajnosti. Stoga je odmah sada kritična potreba da se učini svaki mogući napor da se izbjegne daljnji rat i nasilje.

Kriza između Rusije i Ukrajina

Još ima vremena da se svijet povuče s ruba katastrofe i zato, za dobro čovječanstva, pozivam Rusiju, NATO i sve velike sile da usredsrede sve svoje napore na smirivanje sukoba i rad na mirnom

uspostavljanju rješenja kroz uspostavu diplomatskih odnosa.

Kao poglavar Ahmedija muslimanske zajednice, mogu samo skrenuti pažnju svjetskih političkih vođa da  daju prioritet miru u svijetu i ostave po strani svoje nacionalne interese i neprijateljstva, zarad dobrobiti cijelog čovječanstva.
Stoga je moja iskrena dova da svjetski lideri djeluju razumno i mudro i da teže ka dobrobiti čovječanstva.Činim dovu da svjetski lideri ozbiljno nastoje  zaštititi čovječanstvo, kako danas tako i u budućnosti, od muke ratovanja, krvoprolića i uništenja. I zato  iz dubine srca činim dovu  da vođe velikih sila i njihove vlade ne preduzmu korake koji će služiti uništenju budućnosti naše djece i narednih generacija. Umjesto toga, svaki njihov napor i motivacija treba da bude to da onima koji dolaze iza nas ostavimo u amanet svijet mira i napretka.

Činim dovu da svjetske vođe obrate pažnju na potrebu ovog vremena i prave vrijednosti, a iznad svega, obavezu da osiguraju mir i stabilnost svijeta. Neka Uzvišeni Allah zaštiti sve nevine i nemoćne ljude i neka zavlada istinski i trajni mir na svijetu. Amin.”

MIRZA MASROOR AHMAD
Halifatul Mesih V
Poglavar Ahmadija muslimanskog džemata

Kontaktirajte nas preko Vibera :)