U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Hilafet- druga Božija manifestacija

halifat

Praksa je Svemogućeg Boga i otkad je On stvorio ovu zemlju, On je pokazivao ovu praksu, da on pomaže Svoje poslanike i poklanja im prevlast. Allah je zapisao:

Zaista ću Ja i Moj poslanik prevladatii .Zaista, Allah je Moćan, Silan.[1]

Ovdje prevladati znači da, kako je namjera vjerovjesnika i poslanika da Božija riječ mora biti utemeljena na zemlji i niko neće biti u stanju da to suzbije, tako Bog manifestuje njihovu isitnitost sa Svojim moćnim znakovima. On njihovim rukama zasije sjeme Istine koju oni žele da raznesu (razglese, rasiju) u svijetu. Ali On to ne savršava kroz njih. Zapravo, On njima daje smrt u vrijeme kad postoji strah od njihove propasti. Ovako On njihovim neprijateljima daje da se smiju, izruguju, ismijavaju i omalovažavaju. Kad oni ovo urade, onda On pokazuje Svoju ruku moći i pravi temelje sa kojima ciljevi, koji su bili malo nezavršeni, dostižu svoj vrhunac. Ovako On manifestuje dvije vrste moći:

  1. On pokazuje Svoju ruku moći kroz poslanike.
  2. Drugo u vrijeme smrti poslanika kad teškoće navru i neprijatelj je u punoj moći i misli da oni (sljedbenici poslanika) su u poremećaju i sigurni su da će sada ova zajednica biti uništena. Čak neki unutar zajednice postaju neodlučni i njihova leđa budu slomljena i neki nesretni među njima se čak odmetnu, onda Bog manifestuje Svoju jaku ruku moći i održava malaksalu zajednicu. Tako onaj ko pokazuje strpljenje do kraja, gleda ovo Božije čudo.

Vi zato ne treba da se žalostite nad onim što sam vam ja rekao da je vrijeme mog odlaska blizu , niti treba da budete slomljenog srca jer je obavezno da vidite drugu Božiju manifestaciju. Dolazak te manifestacije je za vas mnogo bolji zato što je to vječno i čije nasljeđivanje se neće svršiti do sudnjeg dana.
Kad ja odem, Allah će vam poslati drugu manifestaciju i ona će ostati s vama zauvijek.[2]  

 Izvor:Ahmadija Gazette, maj 1994 


[1] Časni Kur'an 58:22
[2] Oporuka

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp