Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap veroordeelt vervolging van Rohingya Moslims

6 september 2017

PERSMEDEDELING

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap veroordeelt ten strengste de vervolging van de Rohingya Moslims in Myanmar (Burma).

Er wordt gerapporteerd dat groepen Moslims gemarteld en gedood worden, terwijl vele duizenden uit hun huizen werden verjaagd en gedwongen werden om te vluchten. Een dergelijke behandeling kan enkel omschreven worden als een inbreuk tegen de menselijkheid.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap roept de internationale gemeenschap op om de Moslims in Myanmar te helpen om hun voornaamste mensenrechten en vrijheden te verwerven.

De Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad heeft gezegd:

“Alle Ahmadi Moslims zijn enorm bedroefd bij het vernemen van de wrede behandeling van de Rohingya Moslims in Myanmar en we bidden dat al deze wreedheden en onrechtvaardigheden onmiddellijk mogen stoppen. 

 

Het feit dat deze Moslims schijnbaar zonder gevolgen als doelwit worden uitgekozen is het resultaat van de verdeling en het sektarianisme in de Moslimwereld op zich. Indien er eenheid zou heersen onder Moslimlanden en gemeenschappen, zouden dergelijke tragedies zich nooit voordoen.

 

Namens de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap hoop en bid ik dat de internationale gemeenschap zich verenigt om de Moslims in Myanmar te helpen en in deze beweging zouden de Moslimlanden het voortouw moeten nemen.  

 

Ik bid dat de vervolging van de Moslims in Myanmar, en met hen die van alle mensen wiens religieuze vrijheid weerhouden wordt, een einde zal kennen. Wij geloven dat iedereen vrij zou moeten zijn om zijn geloof of overtuiging te kunnen beleiden zonder enige vorm van angst en dat iedereen gelijk zou moeten zijn voor de wet van het land.”

Einde