Samenvatting vrijdagpreek 3 jan 2020 – Manieren om Allah te zoeken – Financiele opoffering – Waqfe Jadid 2020

Résumé du Sermon du vendredi 03 janvier 2020

Samenvatting Vrijdagpreek 3 januari 2020

Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis (aba)

Na Tashahhud Ta’awwaz en recitatie van SoerahAl Fateha zei Huzur-e-Anwar:

Hazrat Aqdas Maseeh-Ma’ud a.s. (de Beloofde Messias a.s.) heeft in zijn prachtige boek ‘IslamiUsool Ki Philosophy’ acht bronnen vermeld om nabijheid tot Allah te verkrijgen. Ik zal een uittreksel over één van deze bronnen presenteren. De Beloofde Messias a.s. zegt: de vijfde bron om het echte doel te bereiken is “Mujahida” (streven), zoals voorgeschreven door Allah. Dit betekent dat je Hem zoekt door middel van het uitgeven van je eigen rijkdom op het pad naar Allah, het opofferen van je macht op het pad naar Allah, het opofferen van je leven op het pad naar Allah en het opofferen van je verstand op het pad naar Allah.

Zoals er staat:(vertaling)“Wat betekent, spendeer je rijkdom, en je leven en uzelf met alle vermogen waarover je beschikt, op het pad naar Allah; En welke intelligentie en kennis en begrip en kunst aan je geschonken zijn, gebruik het in Zijn zaak. Ik toon zeker de weg voor degenen die naar Mij streven.

De Beloofde Messias a.s. sprak over de ware manier om van Allah te houden en zei, Het is niet mogelijk voor jou om van je rijkdom te houden en ook van Allah te houden. Gelukkig is hij die van Allah houdt. Hij die zijn rijkdom uitgeeft voor Allah zal met meer welvaart dan anderen gezegend worden. Hij die een deel van rijkdom opzij houdt voor Allah zal Hem zeker verkrijgen. Ieder persoon van onze gemeenschap moet beloven dat hij een zekere hoeveelheid ‘chanda’ (schenking) zal geven. De persoon die dit doet voor de zaak van Allah, Allah schenkt hem voorzieningenin overvloed.

De opofferingen van sommige mensen verbazen ons echt. Er waren zulke voorbeelden te zien in de tijden van de Beloofde Messias a.s. Ooit waren er fondsen nodig en de Djamaat werd gevraagd om die fondsen te werven. De verantwoordelijke hiervoor voorzag de volledige som zichzelf, ondanks zijn armtierige toestand en hij liet uitschijnen alsof de Djamaat van de stad dit hadverwezenlijkt. De waarheid werd onthuld toen de Beloofde Messias a.s. een andere man had bedankt en zei dat hij in een tijd van nood van zeer grote hulp was geweest. Toen mensen tot de ontdekking kwamen dat het slechts de inspanning van één man was, waren ze geïrriteerd. De persoon die de som betaald had was Munshi Zafar Ahmad Sahib. Munshi Arorra Sahib behoorde ook tot dezelfde gemeenschap. Toen hij dit ontdekte bleef hij maandenlang boos over het feit dat hij niet geïnformeerd werd. Er waren dus zulke mensen die Allah aan de Beloofde Messias a.s. presenteerde, die altijd bereid waren om opofferingen te maken.

Deze staat is tot vandaag gebleven. Mensen maken vandaag de dag ook dagelijks opofferingen en Allah blijft hen hiervoor belonen. Huzur-e-Anwar verhaalde enkele  incidenten over hoe Allah degenen facilliteert die vandaag ook opofferingen maken voor Hem.

Op het einde van het 62e jaar van Waqf-e-Jadeed beschreef Huzur-e-Anwar de details van Waqf-e-Jadeed en kondigde een nieuw jaar aan.

Het nieuw jaar is begonnen. Mensen sturen felicitaties. Het is belangrijk om tot Allah te bidden om dit te zegenen op een manier dat de overheden van de wereld deze niet naar verwoesting sturen. Zij moeten vrede en rechtvaardigheid vestigen en de mensheidniet verwoesten voor het voordeel van hun eigen landen. De Moslimlanden moeten de handen in elkaar slaan met de Mehdi Ma’ud om de vlag van de Heilige Profeet VZMH in de wereld te hijsen.

Moge Allah ons in staat stellen om te geloven in de Imam van dit tijdperk, meer dan ooit ervoor en de wereld samenbrengen onder de vlag van ‘Touheed’ (eenheid). Als we dit nieuwjaar niet betreden met deze standvastigheid, zijn alle felicitaties oppervlakkig. Iedere Ahmadi moet hier een nood voor voelen en al zijn capaciteitenaanwenden om een specifieke toestand te vestigen. Moge Allah ons in staat stellen om dit te doen. Amin.