Samenvatting vrijdagpreek 28 feb 2020 – Heren van uitmuntenheid

Résumé du Sermon du vendredi 28 février 2020

Samenvatting Vrijdagpreek 28 februari 2020

Gegeven door Hazrat KhalifatulMasih Al-Khamis (aba)

Na Tashahhud, Ta’awwaz en recitatie van Soerah Al-Fatehah sprak Huzur-e-Anwar over Hazrat Mus’ab-bin-Umair. Hij was ook gekend onder de naam van Abu Abdullah. Zijn vader heetteUmair-bin-Hashim en zijn moeder heetteKhannnas-yahnaas-bin-Malik. Zijn ouders hielden heel veel van hem en hadden hem in grote luxe grootgebracht. Hij werd zoals het de gewoonte was voor rijk volk voorzien vangrandioze kledij en parfums van topkwaliteit. Zijn vrouw heette Hamna-binte-Hajash en zij was de zus van Hazrat Zainab-binte-Hajash ra.

Hazrat Musab ra behoorde tot de hooggeplaatste prestigieuze sahaba (metgezellen van de Heilige Profeet VZMH). Hij had de mogelijkheid om zich tot de Islam te bekeren in Mekkah in Dar-e-Arqam. Hij had zijn ouders hierover niet verteld uit vrees voor vijandigheid, maar eens zag iemand hem bidden en informeerde zijn ouders. Hierna werd hij gevangengenomen. Hij moest dus veel leed verdragen omdat hij de Islam had aanvaard.

Al behoorde Hazrat Musab ra tot een rijke familie, toch heeft hij grote opofferingen gemaakt voor de Islam en veel verdriet en angst moeten verdragen. Ooit kwam Hazrat Musab-bin-Umair ra naar de Heilige Profeet VZMH wanneer hij bij zijn metgezellen zat. Hij was in een staat van grote zwakheid en droeg gescheurde en armoedige kleding met veel stoplappen. De Heilige Profeet VZMH zag hem en zei “Alhamdolillah”. Dan zei hij, mogen de zoekers naar werelds plezier deze wereld vinden. Ik heb Musab gezien in de tijd dat er niemand meer rijk en welvarend was. De liefde voor Allah en Zijn Profeet heeft hem herleid tot deze toestand en hij heeft alle luxe en gemakken verworpen.

Hazrat Musab-bin-Umair ra werd twee migraties toegekend in zijn leven: naar Habsha en naar Medina.

In Bait-e-AqbaUula hebben 12 mensen de eed afgelegd aan de gezegende hand van de Heilige Profeet VZMH. Tijdens de terugkeer uit Medina verzochten ze de Heilige Profeet VZMH om iemand mee te sturen die hen de Heilige Koran zou leren lezen en hen lessen zou geven over de Islam. De Heilige Profeet VZMH stuurde Hazrat Musab-bin-Umair ra mee als onderwijzer.

Later kondigde Huzur-e-Anwar twee gebeden in afwezigheid aan. MukarramMalakMunawwarJavedSahib uit Pakistan was overleden op 22 februari op 84-jarige leeftijd. Innalillahewainnaelaiherajeoun. Zijn maternale en paternale grootvaders waren beide metgezellen van Hazrat Masih-e-Maoud as. Huzur-e-Anwar sprak ook over zijn dienst voorJamat-e-Ahmadiyya.

Het tweede gebed in afwezigheid werd aangekondigd voor Mukarram Professor MunnawarShamimSahib uit Rabwah. Huzur-e-Anwar sprak ook over zijn dienst voor Jamat-e-Ahmadiyya.