Samenvatting Vrijdagpreek 26 Maart 2021 – De beloofde Messias (a.s.) : De behoefte aan de imam

Résumé du Sermon du vendredi 26 mars 2021

KJ-Summary-EN-20210326           KJ-Summary-UR-20210326

 

Samenvatting Vrijdagpreek 26 maart 2021

Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis (a.b.a.)

 

Na Tashahhud, Ta’awwaz en de recitatie van Soerah Al-Fatehah reciteerde Huzur-e-Anwar vers 3, 4 en 5 van Soerah Jummah en heeft de vertaling ervan gelezen.

Huzur-e-Anwar zei dat 23 maart in Jamaat-e-Ahmadiyya herinnerd wordt omdat dit de dag is wanneer de jamaat gevormd werd en dit is de dag wanneer Hazrat Masih-e-Maoud (as) voor de eerste keer de ba’ait (eed) had afgelegd. Elk jaar herinnert deze dag ons over het echte doel  van de komst van de Beloofde Messias (as), om de religie van Isam terug te vestigen in wereld. Voor ieder van ons die de eed van Hazrat Masih-e-Maoud (as) heeft afgelegd, het is onze plicht en onze missie om deel te nemen aan dit werk en de mensheid dichter tot Allah te brengen en om mensen te laten beseffen dat ze hun plichten moeten vervullen en de rechten van andere mensen moeten respecteren. Het is vrij duidelijk dat de eerste taak voor ons van al deze plichten, is om zichzelf te hervormen.

Huzur-e-Anwar zegt, vandaag zal ik jullie de verschillende geschriften van Hazrat Masih-e-Maoud (as) voorstellen in verband met zijn komst als messias en wat hij ons verteld heeft over het doel van zijn komst naar deze wereld. Huzur-e-Anwar vertelt ons om te blijven proberen om deze punten te herinneren zodat wij als jamaat kunnen blijven onderscheiden; zodat wij voorwaarts en omhoog bewegen in plaats van neer te dalen. Huzur-e-Anwar heeft dan verschillende geschriften van Hazrat Masih-e-Maoud (as) gepresenteerd met betrekking tot dit. Hazrat Masih-e-Maoud (as) zei in verband hiermee, “Ik zweer tot God en ik zeg dit, dat ik van Hem (Allah Almachtige) ben en Hij weet heel goed dat ik geen leugenaar ben, dus als je me een leugenaar noemt, dan vraag ik je om tot God te zweren en tot een voorbeeld te zweren van iemand die elke dag liegt en elke dag slechte daden verricht en dan nog steeds geholpen en ondersteunt wordt door Allah de Almachtige.”

In wezen verwijst Hazrat Masih-e-Maoud (as) indirect naar zichzelf. Hazrat Masih-e-Maoud (as) zegt, “dus in plaats dat zo iemand vernietigt te worden door God, is de situatie precies het tegenovergestelde (Almachtige God ondersteunt de bewering van Hazrat Masih-e-Maoud (as).”Hazrat Masih-e-Maoud (as) zegt, “Ik zweer tot God wanneer ik dit zeg, Ik ben echt en ik kom van Allah Almachtig en ik zweer tot Allah en ik zeg dat de messias die moest komen, dat ben ik. Dit is volkomen waar, dat de herleving van de Islam in de dood van Isa (as) en Jezus (as) ligt. Deze eer werd aan mij geschonken onder de dienst van de Heilige Profeet (vzmh). Als ik niet één van de volgelingen van de Heilige Profeet (vzmh) was geweest, zelfs als mijn goede daden gelijk waren aan alle bergen van deze wereld, zou ik nog steeds niet de eer hebben dat Allah de Almachtige tot mij zou spreken.”

Huzur-e-Anwar zei, Ik bid tot Allah, moge de mesen van deze wereld, zeker de Moslims, de waarheid vandebewering van Hazrat Masih-e-Maoud (as) beseffen onder zijn bai’at (eed) komen en hem volgen. Moge Allah ons in staat stellen om de geboden van deze eed te vervulle. Hazrat Khalifatul Masih vroeg ook om vooral te bidden voor de Ahmadi’s in Pakistan en Algerije.