PDF Hello world!

SAMENVATTING VRIJDAGPREEK 22 MAART 2019 NL – The Promised Messiah (a.s.): De behoefte aan The Imam

Samenvatting vrijdagspreek 22 maart 2019
Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis a.b.a.

Na Tashahhud, Ta’awwaz en recitatie van Soerah Al-Fateha zei Huzur-e-Anwar:

23rd wordt gevierd/herinnerd als Yom-e-Maseeh-Maoud r.a. (de dag van Masih-e-Maoud) in de Ahmadiyya gemeenschap. Vandaag zal ik een aantal citaten van de Beloofde Messias a.s., van Hazrat Masih e maoud waarin hij ons verteld over de nood voor een messias, de toestanden van de wereld en zijn verklaring als de Beloofde Messias a.s. Hij zegt in een van zijn verzen (vertaling): Het was de tijd van de Messias en Niemand anders Als ik niet was gekomen, zou iemand anders dat hebben gedaan; Er was du snood aan een tijd waarin iemand de zinkende schip van Islam zou komen redden.

Huzur-e-Anwar vertelt dat Maseeh-e-Nasri de laatste Kalief van de Israëlische heerschappij was, die bij de aankomst van de 14de eeuw na Hazrat Musa (Mozes) gekomen was. Het was dus noodzakelijk dat de Messias ook bij aanvang van de 14de eeuw zou moeten aankomen. Verder hebben mensen met openbaringen verklaard dat deze eeuw de drager van de Messias zou zijn. Hazrat Shah Waliuallah zegt dat alle tekens voor de komst van de Messias al vervuld zijn. Hij zegt dat God grote zegeningen aan ons heeft geschonken en in steun van Zijn Deen (geloof) en Zijn Heilige Profeet (vzmh) heeft een boodschapper gestuurd die jou van binnen aanspreekt en jou roept om verlicht te worden. Huzur-e-Anwar zei, we moeten dus altijd onthouden dan, als Islam doorheen de wereld gaat verspreiden zal het alleen door middel van deze boodschapper van Allah verspreiden. Het is voorbestemd door God.
Huzur-e-Anwar zei, nu zal ik sommige indrukken van de Beloofde Messias a.s. voorleggen, zoals geciteerd door Hazrat Musleh Maoud r.a. Op een gelegenheid zei hij dat wanneer vijandigheid en oppositie groeien, de djamaat ook groeit en vooruitgang maakt. Wanneer oppositie verhoogt, verhogen ook de de wonderbaarlijke steun en hulpmiddelen van Allah. Dus wanneer iemand in de aanwezigheid van de Beloofde Messias a.s. zou opmerken dat er grote oppositie is tegen ons zou hij zeggen, dit is een teken van jou vooruitgang en ontwikkeling. Huzur-e-Anwar zei in verband met de oppositie tegen de Beloofde Messias a.s., dat alle naties tegen hem waren maar dat hij niet geschrokken was en zijn verklaring bleef voorstellen.

Huzur-e-Anwar zei: Zowel zijn eigen volk als vreemdelingen hadden elkaar sloegen de handen in elkaar om de Beloofde Messias a.s. te proberen schade brengen of kwetsen maar wat er gebeurd is, is dat hij vandaag gekend en vereerd wordt in 212 landen van de wereld. Was is dit als het geen bewijs is van zijn waarheid?
Huzur-e-Anwar verhaalde sommige tekens en incidenten van de waarheid van de Beloofde Messias a.s. Hierna drukte Huzzur zijn verdriet uit over de de aanslag in Nieuw Zeeland en veroordeelde de terroristische daad. Op het einde sprak hij over alle overledenen, waaronder, Molana Khursheed Ahmad Anwar, Wakeel-ul-Maal Tehreek-e-Jadeed, Qadian, Mukarram Tahir Hussain Munshi Naaib Ameer Fiji , en Mukarram Musa Sisko uit Maali en sprak over hun dienst tot/aan de djamaat. Hij kondigde hun gebed in afwezigheid aan na de vrijdaggebed.