PDF Hello world!

Samenvatting vrijdagpreek 22 feb 2019 NL/FR – The Prophecy and its Fulfillment

Samenvatting Vrijdagpreek 22 februari 2019

Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis (aba)

Na Tashahhud, Ta’awwaz en recitatie van Soerah al-Fatehah zei Huzur-e-Anwar:

Deze dagen worden er in de verscheidene Djamaats verschillende bijeenkomsten gehouden om Yom-e-Musleh Maoud r.a. (dag van Musleh Maoud) te vieren. Deze heeft betrekking tot de voorspelling waarin Allah de Beloofde Messias a.s. goed nieuws had geschonken over een eervolle zoon. Allah had de Beloofde Messias a.s. geïnformeerd dat, ‘hij (de zoon) zou heel bijzondere kenmerken bezitten, een dienaar van Deen (geloof) zijn, een lang leven hebben en de missie van de Beloofde Messias a.s. voortzetten.’ Huzur-e-Anwar zei dat deze voorspelling werd gemaakt op 20 februari 1886.

Huzur-e-Anwar zei dat hij sommige feiten over het leven en de persoonlijkheid van Hazrat Musleh Maoud r.a. vandaag zou aan bod zou laten komen. Hij had de Heilige Koran thuis volledig gelezen en werd in een reguliere school ingeschreven voor zijn formele vorming. Pir Manzoor Sahib werd als leerkracht aangewezen om hem thuis te onderwijzen. Op gelijke wijze werd hij door Hazrat Khalifatul Awwal (de eerste Kalief) bijgestaan in zijn religieuze vorming, ondermeer in het onderricht van de Heilige Koran en Bukhari (Hadith), enzovoort.

Wanneer wij zijn literatuur en toespraken, preken en betogen, en zijn vertaling en commentaar van de Heilige Koran zien, zien we ook dat zij allemaal getuigen dat Allah Zichzelf hem heeft onderwezen. Dit is zeker een duidelijk bewijs van de waarheid en authenticiteit van de voorspelling.

Een niet-Ahmadi journalist beschreef zijn dispositie als, ‘Sahibzada Mirza Basheeruddin Sahib is een uiterst aimabele en eenvoudige mens. Hij is wijs en verstandig. Naast andere zaken is zijn opinie over de toekomst van Hindustan gebaseerd op haar verleden, was scherpzinnig en intelligent … Ik heb Hazrat Mirza Basheeruddin sinds zijn kindertijd geobserveerd en weet dat hij geneigd is naar de bescheidenheid en waarheid van Deen. Wij gingen samen met hem regelmatig naar de Jamia Moskee om te bidden. Ik herinner mij, wanneer hij ongeveer 10 jaar oud was, was hij in Masjid-e-Aqsa (Aqsa moskee) tijdens sajda (wanneer je volledig neer buigt tijdens gebed) hartstochtelijk aan het huilen. Hij had sinds kindertijd een zeer bijzondere band van liefde met Allah en Zijn Profeten.’

Huzur-e-Anwar verhaalde een gebed van Hazrat Musleh Maoud r.a. dat in Tashhez-ul-Azhaan (tijdschrift voor kinderen) werd gepubliceerd en zei dat dit gebed in 1909 werd geschreven toen hij 20 jaar oud was en hij dan al oprechte sentimenten had voor het geloof en zijn natie.

Moge Allah zijn ziel tienduizend maal zegenen. Ameen.