Samenvatting vrijdagpreek 15 feb 2019 NL/FR – Heren van uitmuntendheid

Résumé du Sermon du vendredi 15 février 2019

Samenvatting vrijdagspreek 15 februari 2019

Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis (aba)

Na Tashahhud, Ta’awwaz en recitatie van Soerah al-Fatehah zei Huzur-e-Anwar

De eerste naam tussen/vanonder de Sahabba’s (kompanen van de Heilige Profeet VZMH) die we vandaag zullen bespreken is die van Hazrat Khalid-bin-Qais r.a. Hij behoorde tot de Vano Biadha. Zijn moeder heette Salma-binte-Haris. Hij nam deel in zowel de Bait-e-Aqbi samen met 70 ansaar als de slagvelden van Badar en Ahad.

De volgende is Hazrat Khunais-bin-Hazafa r.a. Hij aanvaardde Islam voor hij naar Daar-e-Arqam ging. Wanneer de twee migratie naar Habsha heeft plaatsgenomen was hij er ook deel van. Umm-ul-Momineen Hazrat Hafsa was de weduwe van Hazrat Khunais voor zij trouwde met de Heilige Profeet VZMH.

Basheer-bin-Saad r.a. was een Sahabbi. Zijn vader was Saad-bin-Sa’ulba en zijn broer was Samaak-bin-Saad. Hij had de bai’at genomen (eed afgelegd) in Bait-e-Aqbi met 70 Kompanen. In Shabaaan 07 Hijri werd hij samen met 300 mannengestuurdvoor Sirya Fidak. Hij werd samen met Khalid-bin-Waleed r.a. gemarteld in ‘Ainul Tabr’ in de tijdperk van Hazrat Abubakr Siddique.

Op het einde zei Huzur-e-Anwar  dat hij voor gebeden wou vragen. Er werden recent voorbereidingen gemaakt voor een Jalsa in Bangladesh wanneer vijandige mensen samen met zogenoemde clerici hen aangevallen en er werden Ahmadi’s gewond geraakt. Moge Allah hen speodig gewondheid en verbeteringen schenken. Amin. Verder kondigde Huzur-e-Anwar de gebed in afwezigheid aan voor Mukarrama Siddiqa Begum uit Dunyapur, Pakistan.  Moge Allah haar absolutie toekennen. Amin.