Samenvatting Vrijdagpreek 13 Aug 2021 – Zegeningen en dankbaarheid

 

KJ-Summary-EN-20210813                  KJ-Summary-UR-20210813

 

Samenvatting vrijdagpreek 13 augustus 2021

Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis (a.b.a.)

Na Tashahhud, Ta’awwaz en de recitatie van Soerah Al-Fatehah, zei Huzur-e-Anwar:

Alhamdolillah, de Jalsa Salana VK is vorige week geëindigd met al haar spirituele sfeer en aanzichten. De administratie was hiervoor niet helemaal voorbereid omdat ze dachten dat de Jalsa dit jaar niet plaats zou nemen. Wanneer ze echter geïnformeerd werden dat de Jalsa wel plaats zou vinden,hebben ze heel hard gewerkt en de vrijwilligers hebben zichzelf met enthousiasme gepresenteerd om te dienen.Normaal gesproken bedank ik [Huzur-e-Anwar] de week na de Jalsa alle vrijwilligers die voor de Jalsa Salana hebben gewerkt, inclusief mannen en vrouwen, jongens en meisjes.Hazrat Khalifatul Masih (aba) sprak over de vrijwilligers en in het bijzonder degenen die op de parkeerplaats dienst hadden. Hij sprak over de vrijwilligers die in de regen hebben gewerkt en letterlijk auto’s uit het modder, die door de regen veroorzaakt werd, gehaald hebben en aan de kant gezet. Huzur-e-Anwar heeft ook gesproken over de MTA, het schoonmaakteam en de opstellingsafdelingen en bedankte hen in het bijzonder.

Huzur-e-Anwar zei dat, aangezien de Jalsa dit jaar op een veel kleinere schaal was, werden er ook weinige vrijwilligers aangekomen voor de dienst. Hierdoor waren veel mensen heel verdrietig dat ze de kans niet kregen om de Jamaat te dienen tijdens de Jalsa. Ik zou zeggen tegen deze mensen dat Allah naar jullie intenties kijkt. Het was uw intentie om de gasten van de Beloofde Messias (as) te dienen. Allah de Almachtige zal jullie zegenen voor uw zuivere intenties. Huzur-e-Anwar zei dat een speciale eigenschap van deze Jalsa, waardoor deze verschilde van alle andere Jalsa’s, naast de deelnemers die aanwezig waren,was ook de aanwezigheid van Jamaat leden van over de hele wereld.In totaal ongeveer 37 verschillende plaatsen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Australië, Bangladesh, Canada, Amerika, enz.

Later sprak Huzur-e-Anwar over de indrukken van verschillende niet-Jamaat gasten die aanwezig waren op de Jalsa Salana. Hij zei dat mensen van overal in de wereld door de Islam en door deze Jalasa’s dichter bij de religie en Ahmadiyyat komen. Moge Allah ons zegenen met de vruchten van de Jalsa Salana en de zuivere zielen leiden tot de Jamaat.