Samenvatting Vrijdagpreek 10 September 2021 – Mensen van uitmuntenheid : Hazrat Umar ibn al-Khattab (ra)

Résumé du Sermon du Vendredi 10 septembre 2021

KJ-Summary-EN-20210910                        KJ-Summary-UR-20210910

 

Samenvatting vrijdagpreek 10 September 2021

Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis (a.b.a.)

Na Tashahhud, Ta’awwaz en de recitatie van Soerah Al-Fatehah, gingHuzur-e-Anwar verder met het onderwerp van de oorlogen die gevoerd werden in het tijdperk van Hazrat Umar (ra). Hij sprak over verschillende veldslagen, gewonnen door de Moslims, tegen de Romeinen. Hiertoe behoorde de Slag van Damascus, Fahl, Tabariyyah, Lazica, Qinnasrin and Caesarea.

Huzur-e-Anwar zei, na de overwinning van de Slag van Fahl gaf Hazrat Umar (ra) de instructie aan de Moslims om Damascus eerst te veroveren en zich daarna richting Fahl te begeven. Eens de Slag van Fahl gewonnen werd en alle landen door de Moslims in beslag werden genomen, instrueerde Hazrat Umar (ra) dat alle landen aan hun oorspronkelijke eigenaars terugbesteed moesten worden. Dus, benevens het behoud van een stuk land om een moskee te bouwen, werden alle gronden teruggegeven aan hun oorspronkelijke eigenaars.

Homs was ook een bekende stad die tijdens de regering van Hazrat Umar (ra) werd veroverd. Het volk van Homs had besloten om tegen de Moslims te vechten maar verloor de strijd. Het was winter en de Romeinen hadden gedacht dat de Moslims in het koude weer niet zouden kunnen vechten. Ondanks het feit dat de Romeinen schoenen van leer droegen en de Moslims niet, vochten ze toch dapper tegen de Romeinen en versloegen hen. De Romeinen gingen akkoord om een vredesverdrag te tekenen.

Om de stad van Caesarea te kunnen veroveren heeft Hazrat Umar (ra) Yazid bin Abi Sufiyan gestuurd met een 17 000 man sterk moslimleger . Het Romeinse leger vielde moslims aan maar werd verslaan en verloor bijna 100 000 soldaten. Tijdens deze oorlog heeft een discipel van de Heilige Profeet (vzmh) de moslims aangemoedigd. Hij heette Hazrat Ubadah bin Samit (ra). Uiteindelijk wonnen de Moslims de oorlog.

Op het einde heeft Huzur-e-Anwar enkele namen genoemd van de overledenen en hun gebeden in afwezigheid aangekondigd.