Samenvatting NL/FR vrijdagpreek 10 aug 2018 – Ervaringen Jalsa Salana VK 2018

Résumé du Sermon du vendredi 10 août 2018

Samenvatting vrijdagpreek 10 aug 2018

Gegeven door Hazrat Khalifatul Masih Al-Khamis (aba)

Na Tashahhud, Ta’awwaz en recitatie van soerah Al-Fatehah zei Huzur-e-anwar:

Alhamdolillah, vorige week hebben wij de opportuniteit gehad om de Jalsa Salana VK te houden. De voorbereidingen hiervoor zijn heel het jaar aan de gang geweest en gedurende de laatste twee weken is het aantal vrijwilligers enorm gestegen, zeker in ‘Hadeeqatul Mahdi’. Dit is een oerwoud dat in een paar dagen tijd tot een stad wordt omgebouwd. Dit is geen gemakkelijke dag. Dit is allemaal te danken aan Allah’s zegeningen. Het is inderdaad Allah die ons success schenkt in al onze inspanningen. De gasten die hier aankomen zijn verbaasd over de regelingen van de jalsa wanneer ze die met eigen ogen zien. Ze delen hun persoonlijke indrukken over de jalsa en hoe ze positief getroffen worden door de djamaat en de Islam. De jalsa is dus enerzijds een middel om Ahmadi’s op te leiden en te trainen en anderzijds een uitstekend middel om de boodschap van de Islam te verspreiden tot niet-Moslims.

Een parlementslid uit Benin zei dat “de atmosfeer van de Jalsa vredevol en spiritueel was. Ik heb tot nu toe nog nooit zo een georganiseerde bijeenkomst gezien. Als ik veel geld had uitgegeven had ik zoveel niet kunnen bereiken. De djamaat heeft dit niveau alleen behaald door middel van het Khalifaat. Op de manier waarop de djamaat aan het werken is zal Islam Ahmadiyyat binnenkort de grootste religie ter wereld worden.”

Een rechter uit Ivoorkust zei: “nadat ik naar deze Jalsa ben gekomen voel ik alsof Ahmadiyyat inderdaad de ware Islam is. Het succes van de Jalsa ligt in feite aan de liefde van de Ahmadi’s voor hun Kalief en hun volledige gehoorzaamheid aan hem”.

Een journalist uit Belize zei dat ze veel schrik had voordat ze hiernaartoe kwam omdat ze drie dagen moest doorbrengen onder Moslims. Ze bad dat ze niet aangevallen zou worden. Maar na haar aankomst is haar beleving het compleet tegenovergestelde geworden. Ze werd als een prinses behandeld. Ze zei dat ze heel trots is dat ze goede herinneringen en vrienden heeft gemaakt. Zij heeft nog nooit zo een djamaat gezien.

Een gast uit Japan zei dat de toespraak van de Kalief aan de dames aantoont dat Ahmadiyyat onder het toezicht en advies van de Kalief progressief aan het ontwikkelen is. Ze zei dat mensen tegenwoordig wegdrijven van religie maar wat is deze kracht waardoor Ahmadis religie in dergelijke mate dienen? Na de toespraak van de eerste dag te heb gehoord, beseffen wij dat deze rijkdom uit het gebed wordt geput. Het was heel warm weer maar geen enkele Ahmadi klaagde hierover.

Een gast uit Indonesië zei dat de Jalsa een verbazingwekkend evenement was. Mensen kwamen van overal ter wereld en het lijkt alsof ze allemaal één natie zijn geworden. De standaard van gastvrijheid was uitstekend en het leek alsof wij in onze eigen huizen woonden.

Huzur-e-anwar zei, Ik zou ook mijn dankbaarheid willen betuigen aan alle werkers, man en vrouw. Moge Allah hen belonen en hen in staat stellen om grotere opoffering aan te bieden in de toekomst en hen ook helpers van Khalifaat-e-Ahmadiyya te maken. Alle werkers moeten God de Almachtige danken en alle vrijwilligers moeten eerst en voornamelijk dank aanbieden aan God de Almachtige, dat Hij hen in staat heeft gesteld om hun taken te vervullen. Zonder de hulp van Allah de Almachtige zou het niet mogelijk zijn geweest om deze taak te vervullen. Moge Allah iedereen in staat stellen om nederiger te worden, mogen ze beschermd worden van alle vormen van arrogantie die kan ontstaan door de dienst die ze hebben aangeboden en het lof dat hen te beurt viel. Amin.