Premier van Tuvalu bezoekt Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Londen

16 juli 2015
PERSMEDEDELING

Hazrat Mirza Masroor Ahmad benadrukt nood aan wereldvrede
tijdens ontmoeting

De Premier van Tuvalu bezocht opzaterdag 11 juli 2015het Wereldwijde Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad aan de Fazl Moskee in Londen.

Tijdens de ontmoeting bedankte Zijne Excellentie, Premier Enele Sopoaga, de Khalifa voor zijn onophoudelijke inzet ter bevordering van de wereldvrede en om een humanitaire delegatie naar Tuvalu te sturen in de nasleep van tropische storm Pameerder dit jaar.

De Premier prees ook de plaatselijke Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Tuvalu voor haar onophoudelijke pogingen tot het bevorderen van een vredevolle samenleving en om te streven naar de algemene vooruitgang van de natie.

Tijdens de ontmoeting zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad dat het een absolute vereiste was dat alle naties en volkeren streven naar het creëren van een vredevolle samenleving. Zijne Heiligheid liet verstaan dat hij dit beschouwde als de meest dringende behoefte van deze tijd.

De Premier informeerde Zijne Heiligheid ook over verscheidene binnenlandse aangelegenheden in Tuvalu, waaronder pogingen om het onderwijs en de gezondheidszorg te verbeteren.

Wat later tijdens de ontmoeting zei de Premier dat het absolute eer zou zijn voor zijn land om Zijne Heiligheid te mogen ontvangen als deze ooit een bezoek zou brengen aan Tuvalu.

De Ambassadeur van Tuvalu in Brussel, Deheer Iftikhar Ayaz en de familie van de Premier waren ook aanwezig tijdens de ontmoeting.