Meer dan 567.000 mensen treden toe tot Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

PERSMEDEDELING

23 aug 2015

 

Wereldwijde Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap maakt een aankondiging tijdens Jalsa Salana in het Verenigd Koninkrijk

  PR230815_1

 Op 22 augustus 2015 kondigde het Wereldwijde Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad aan dat er het voorbije jaar meer dan 567.000 mensen zijn toegetreden tot de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

 PR230815_2

Zijne Heiligheid maakte de aankondiging tijdens zijn namiddag toespraak ter gelegenheid van de 49eJalsa Salana (Jaarlijkse Bijeenkomst) van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in het VK, dat plaatsvond in Hadeeqatul Mahdi in Hampshire.

Zijne Heiligheid kondigde verder aan dat de Ahmadiyya Moslim Gemeenschaphet voorbije jaar meer dan 400 nieuwe Moskeeën over de hele wereld had gebouwd.

Zijne Heiligheid deelde ook mee dat de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap nu in 207 landen van de wereld was vertegenwoordigd.

Zijne Heiligheid informeerde dat de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap de Heilige Koran nu in 74 talen heeft vertaald.

 Hazrat Mirza Masroor Ahmad deelde ook een rapport met de activiteiten en ononderbroken vooruitgang van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in alle werelddelen.

 PR230815_4

Eerder die dag had Hazrat Mirza Masroor Ahmad de leden van Lajna Imaillah (Vrouwelijke Hulporganisatie) toegesproken, waarhij zei dat de Islam waarachtige vrijheden en onafhankelijkheid had toegekend aan vrouwen.

Later op de dag zullen Ahmadi Moslims een belofte van trouw afleggenaan Hazrat Mirza Masroor Ahmad, de Vijfde Khalifa van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

De Jalsa Salana wordt zondagnamiddag afgesloten met een toespraak van Hazrat Mirza Masroor Ahmad, gevolgd door een stil gebed als dankbetuiging aan de Almachtige God.

Er wordt geschat dat meer dan 30.000 mensen de Jalsa hebben bijgewoond.

Einde