“Op een dag zullen we de harten van de mensen voor ons winnen”–Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap [NL/FR]

In de Naam van Allah, De Barmhartige, De Genadevolle

Français

8 oktober 2016

PERSMEDEDELING

Hazrat Mirza Masroor Ahmad wordt geïnterviewd door Canadese Media tijdens
Jalsa Salana Canada

2016-10-07-ca-press-conference-002

De Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad heeft op 7 oktober 2016 een Persconferentie gehouden met vertegenwoordigers van alle takken van de Canadese Media. Onder de aanwezige Media ook CTV en de Toronto Star.

De Persconferentie vond plaats in het International Centre in Mississauga op de eerste dag van de 40e Jaarlijkse Bijeenkomst (Jalsa Salana) van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Canada.

Tijdens de 35-minuten durende Persconferentie werd Zijne Heiligheid gevraagd naar zijn mening inzage het tot stand brengen van wereldvrede, de aanhoudende dreiging van terrorisme en extremisme en de reden voor zijn bezoek aan Canada.

Met betrekking tot zijn actuele bezoek aan Canada zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

 “De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Canada viert dit jaar haar 50e verjaardag en omwille van deze gelegenheid heeft de plaatselijke Ahmadiyya Moslim Gemeenschap mij gevraagd om te komen en hun Jaarlijkse Bijeenkomst toe te spreken.”

Wanneer werd gevraagd op welke wijze de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap vrede tot stand brengt in de wereld zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“De Islam verbiedt alle vormen van extremisme en terrorisme, wat erop neerkomt dat zelfmoordaanslagen, onthoofdingen en het vermoorden van onschuldige mensen allen indruisen tegen de islamitische leer. Dit is de boodschap die wij verkondigen en heinde en verre verspreiden.”

Als antwoord op een vraag over het motto ‘Liefde voor Iedereen, Haat voor Niemand’ van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

 “Het belang en de betekenis van deze boodschap valt niet te negeren in de wereld van vandaag, aangezien geweld en onrust op zo veel plaatsen in de wereld lelijk thuis houden. Daarom is de boodschap ‘Liefde voor Iedereen, Haat voor Niemand’ niet enkel iets voor Moslims, maar voor iedereen om te volgen. In de samenleving van vandaag dienen we vriendelijkheid en compassie te tonen, en dienen we onze plichten ten opzichte van elkaar na te komen.”  

Tijdens de Persconferentie veroordeelde Zijne Heiligheid de rol die extremistische Moslim geestelijken spelen in het verkondigen van extremisme en het radicaliseren van sommige Moslims. Zijne Heiligheid zei dat dergelijke geestelijken “de ware leer van de Islam volledig verdraaid hadden” en hij adviseerde overheden om drastische maatregelen te treffen tegen alle geestelijken die schuldig werden bevonden aan het verkondigen van extremisme.

Wanneer hij werd gevraagd naar zijn mening over de Canadese waarden zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Het doet mij plezier dat Canada een multiculturele samenleving is waar religieuze vrijheid en vrije meningsuiting bestaan. Ik geniet van mijn bezoeken aan Canada wanneer ik de kans krijg om hier naartoe te reizen.”

Met betrekking tot de pogingen van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap om paal en perk te stellen aan extremisme zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

 “Wij hebben geen wereldlijke macht en dus is het enige dat we kunnen doen verder gaan met op vredevolle wijze de ware leer van de Islam te verkondigen. Het is een traag proces, maar er zal een dag komen dat wij de harten van de mensen voor ons zullen winnen en dat de wreedheden die we vandaag in de wereld zien zullen stoppen. Wij zijn heel vastberaden en zodoende zullen we nooit versagen.”

Einde