Internationale moslimleider veroordeelt aanslag van Westminster als een “Belediging van de Islam”

In de Naam van Allah, De Barmhartige, De Genadevolle

24 maart 2017

PERSMEDEDELING

Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap zeg dat Moslims alle vormen van extremisme moeten verwerpen

Zijne Heiligheid spreekt zaterdag in de Baitul Futuh Moskee een grote Vredesconferentie toe die wordt georganiseerd door Britse Moslims

In de aanloop naar een grote Vredesconferentie die wordt georganiseerd door Britse Moslims, heeft de Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief),  Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad de aanslag van Westminster ten strengste veroordeeld en heeft hij zijn medeleven betuigd aan alle getroffenen.

Eerder vandaag in Londen, tijdens zijn wekelijkse Vrijdagpreek, veroordeelde Zijne Heiligheid de aanslag van Westminster als een “belediging van de leer van de Islam” en riep hij Moslims op om het ware gezicht van de Islam te tonen, hetgeen hij omschreef als staan voor “vrede, liefde, genade en compassie”.

Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“De terroristische aanslag in Londen van twee dagen geleden, waar in onschuldige en weerloze mensen, onder wie een dienstdoende politieagent, het doelwit waren, was volstrekt afschuwelijk en bijzonder wreed. Het is aan Moslims om zich te laten horen en zich uit te spreken tegen alle vormen van extremisme en terrorisme. Waar en wanneer ook dergelijke aanslagen plaatsvinden dienen zij op de krachtigste wijze veroordeeld te worden.”

Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, vervolgde:

“Het is de taak van Ahmadi Moslims om de waarachtige leer van de Islam te tonen, namelijk diegene die bestaat uit vrede, liefde, genade en compassie. Wij betuigen ons diepste medeleven aan alle slachtofers en getroffenen.”

Zijne Heiligheid veroordeelde ook extremistsche Moslimgeleerden die volgens hem een fundamentele rol spelen in het hersenspoelen van Moslims en in het aanzetten tot geweld.

Zijne Heiligheid zal de slottoespraak geven ter gelegenheid van de 14e Vredesconferentie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk op zaterdagavond (25 maart) in de  Baitul Futuh Moskee in Morden, Londen.

Tijdens deze toespraak zal Zijne Heiligheid spreken over de waarachtige leer van de Islam, het veroordelen van alle vormen van extremisme, en hoe men tot waarachtige en langdurige vrede kan komen in de wereld.

Einde