Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap veroordeelt ‘uiterst barbaarse’ terroristische aanslag in Manchester

In de Naam van Allah, De Barmhartige, De Genadevolle

27 mei 2017

PERSMEDEDELING

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zegt dat de aanslag “volledig indruist tegen de islamitische leer”

 

De Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad heeft de terroristische aanslag in Manchester van afgelopen maandag ten strengste veroordeeld.

Tijdens zijn wekelijkse Vrijdagpreek, vanuit de Baitul Futuh Moskee in Londen, verklaarde Hazrat Mirza Masroor Ahmad dat de aanslag een zware overtreding was tegen de islamitische leer en het islamitische geloof.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Eerder deze week werden 22 onschuldige mensen, onder wie jonge kinderen, op brutale en onzinnige wijze van het leven beroofd in Manchester. Dit was een uiterst barbaarse handeling en dergelijke schrikwekkende daden staan volledig haaks op de islamitische leer. Als Moslims zijn we zeer aangeslagen en blijven we rouwend achter na deze aanslag en veroordelen deze op de strengst mogelijk manier.”

Hazrat Mirza Masroor Ahmad vervolgde:

“Het is een bron van immens verdriet voor elke waarachtige Moslim om te horen dat onschuldige mensen worden gedood door Moslims en dat er Moslims zijn die dergelijke verschrikkingen en terreur teweegbrengen in naam van de Islam.”

Hazrat Mirza Masroor Ahmad bad voor de slachtoffers en zei:

“Moge Allah genade tonen aan alle slachtoffers en diegenen die rouwend achterblijven en mogen de wreedheden van diegenen die deze terreurdaden uitvoeren in naam van de Islam tot een einde komen.”

Einde