Al-Ain mobiele oogkliniek ingehuldigd door hoofd van ahmadiyya moslim gemeenschap

In de Naam van Allah, De Barmhartige, De Genadevolle

24 april 2017

PERSMEDEDELING


Kliniek zal essentiële oogbehandeling aanbieden in Afrika

De Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad heeft op 23 april 2017 deAl-Ain Mobiele Oogkliniek ingehuldigdaan de Baitus Sabuh Moskee in Frankfurt.

Na een inspectie van de mobiele oogkliniek onthuldeZijne Heiligheid een gedenkplaat om de gebeurtenis vast te leggen alvorens een stil gebed te leiden.

De Al-Ain Mobiele Oogkliniek zal deel gaan uitmaken van de Gift of Sight campagne die wordt gevoerd door de liefdadigheidsinstelling Humanity First. De kliniek beschikt over het nodige materiaal om elementaire oogtesten, standaardbehandelingen en -operaties te kunnen uitvoeren.

De mobiele kliniek zal spoedig vertrekken naar Afrika, waar het een waaier aan essentiële oog behandelingen zal aanbieden, waar onder cataractoperaties, aan inwoners van enkele van de meest afgelegen steden en dorpen van Afrika.

Toen Hazrat Mirza Masroor Ahmad in 2015 een internationale conferentie toesprak, die werd georganiseerd door Humanity First,zei hij:

“Humanitaire dienstverlening vergt dat een persoon niet rust tot wanneer hij de problemen van anderen heeft verholpen en het gewicht van de last op hun schouders op zijn eigen schouders laat rusten. Het vergt dat het hart van een persoon geconsumeerd wordt door een liefde voor anderen, zonder zich druk te maken over zijn eigen comfort – maar in plaats daarvan schenkt hij enkel aandacht aan het comfort van anderen. Het vergt dat een persoon steeds paraat staat om persoonlijk alle soorten beproevingen te absorberen voor het welzijn van anderen en om de pijn van anderen te ervaren alsof het zijn eigen pijn is. Het vergt dat een persoon bereid is om persoonlijk lijden en spanning te ondergaan opdat anderen in vrede en tevreden kunnen leven.”

 

Einde