Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap legt eerste steen voor nieuwe moskee in Pfungstadt, Duitsland

29 augustus 2016

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zegt dat Allah de Almachtige de revelatie “Ik zal ervoor zorgen dat Uw boodschap alle uithoeken van de wereld bereikt” blijft vervullen

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is verheugd te kunnen meedelen dat de Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, op 28 augustus 2016 de eerste steen heeft gelegd van de eerste Ahmadiyya Moslim Moskee in het kleine Duitse stadje Pfungstadt in het Bondsland Hessen.

 Een 30-tal genodigden woonden de plechtigheid bij, waaronder verscheidene hoogwaardigheidsbekleders, zoals de Burgemeester van Pfungstadt, Patrick Koch en voormalig Burgemeester Horst Baier.

Tijdens de formele ceremonie, gaf Abdullah Wagishauser, de Nationale Voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Duitsland, een welkomstoespraak. Hij zei dat, ondanks enige weerstand, de overgrote meerderheid van de plaatselijke bevolking de bouw van de Moskee in Pfungstadt had gesteund.

Nadien betraden zowel de huidige als de gewezen Burgemeester van Pfungstadt het podium om de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap te feliciteren.

2016-08-28-DE-Pfungstadt-Foundation-001

Burgemeester Patrick Koch zei:

“Deze ceremonie, waarbij jullie de eerste steen leggen voor jullie nieuwe Moskee, toont aan dat jullie edele en vredelievende mensen zijn. Ahmadi Moslims hebben veel bijgedragen aan deze stad, bijvoorbeeld door jullie sponsor wandeltochten waarbij jullie geld inzamelen voor de behoeftigen.”

Gewezen Burgemeester Horst Baier zei:

“Recente gebeurtenissen hebben mensen ervan overtuigd dat Moslims de oorzaak zijn van terrorisme, maar ik heb gezien en ik ben er steevast van overtuigd dat diegenen die terroristische aanslagen plegen niets te maken hebben met de Islam maar individuen zijn die geen respect hebben voor menselijke waarden.”

De slottoespraak werd gegeven door Hazrat Mirza Masroor Ahmad, die zei dat de Stichter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap had onderwezen dat het de plicht is van de Moslims om zowel de rechten van God als van de mensheid na te komen.

2016-08-28-DE-Pfungstadt-Foundation-002

Als dankwoord aan de plaatselijke bevolking voor hun steun bij het bouwen van de Moskee en hun tolerante houding zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Ik ben de inwoners van deze stad zeer dankbaar om hun open hart te tonen en om immigranten te verwelkomen in hun stad en dan voornamelijk de Ahmadi Moslims die hier wonen. Het is nu de verantwoordelijkheid van deze Ahmadi Moslims om de plaatselijke bevolking als naasten te behandelen en het is hun verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de plaatselijke gemeenschap en haar te dienen.”

 Over de verbintenis van de Islam aan het dienen van de mensheid zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Het liefdadigheidswerk van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in deze stad werd al eerder aangehaald. Laat het duidelijk zijn dat we geen gunsten toekennen door middel van dergelijk werk, maar dat het onze plicht is om de creatie van de Almachtige Allah te dienen.”

 2016-08-28-DE-Pfungstadt-Foundation-004

 Hazrat Mirza Masroor Ahmad vervolgde:

“Voorwaar, in een Perzisch gedicht van de Stichter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap zei hij dat het zijn missie en doel was om de mensheid te dienen. Daaruit volgt dat deze verantwoordelijk om de mensheid te dienen op de schouders van elke Ahmadi Moslim rust.”

Zijne Heiligheid sprak over de stichting van de stad Pfungstadt en vermelde dat dit in hetzelfde decennium was als de stichting van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

2016-08-28-DE-Pfungstadt-Foundation-005

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Deze stad werd gesticht in de jaren 1880 en in hetzelfde decennium ging de Stichter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap de uitdaging aan om de Islam te verdedigen en de ware islamitische leer voor de hele wereld in de verf te zetten. Daarna vertelde Allah hem in een openbaring dat ‘Ik zal ervoor zorgen dat Uw boodschap alle uithoeken van de wereld bereikt’.”

Hazrat Mirza Masroor Ahmad vervolgde:

“Had iemand zich op dat moment kunnen inbeelden dat zijn boodschap dit kleine Duitse stadje, dat zelf nog maar net bestond, zou bereiken? Voorwaar, dit is ook een teken van de vervulling van die belofte die Allah had gemaakt aan de Beloofde Messias (vrede zij met hem).”

Tot slot zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Het is normaal dat sommigen onder jullie zich zorgen maken over het idee van een Moskee op deze plek, maar langzaam aan zullen jullie bedenkingen en zorgen verdwijnen. Jullie zullen zien en erkennen dat deze Moskee geen enkel gevaar zal betekenen voor jullie, maar dat het eerder een baken van vrede is dat ons allen zal zegenen.”

2016-08-28-DE-Pfungstadt-Foundation-007

 

Hazrat Mirza Masroor Ahmad voegde het volgende toe:

“De Islam leert dat religie een zaak aangaande het hart is en dus kan niemand verplicht worden om enige religie te aanvaarden. De Heilige Koran vermeldt heel duidelijk dat er geen dwang mag zijn inzage religie.”

Na het afsluiten van zijn toespraak legde Hazrat Mirza Masroor Ahmad de eerste steen van de nieuwe Moskee.

De eerbiedwaardige echtgenote van Zijne Heiligheid, Hazrat Amtul Sabooh Begum legde ook een steen in de fundering van de Moskee, waarna de plaatselijke Burgemeester en een aantal centrale, nationale en lokale Ahmadi Moslim gezagsdragers ook stenen neerlegden.

De ceremonie werd afgesloten met een stil gebed dat werd geleid door Hazrat Mirza Masroor Ahmad.

2016-08-28-DE-Pfungstadt-Foundation-008 2016-08-28-DE-Pfungstadt-Foundation-009

Einde