HOOFD VAN AHMADIYYA MOSLIM GEMEENSCHAP LEGT EERSTE STEEN VOOR NIEUW ADMINISTRATIEF GEBOUW OP SITE VAN BAITUL FUTUH MOSKEE

HOOFD VAN AHMADIYYA MOSLIM GEMEENSCHAP LEGT EERSTE STEEN VOOR NIEUW ADMINISTRATIEF GEBOUW OP SITE VAN BAITUL FUTUH MOSKEE

 

 

Mountain View

Ahmadiyya Moslim Gemeenschap plant om administratieve afdeling die door brand werd verwoest herop te bouwen

De Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad heeft op 4 maart 2018 de eerste steen gelegd voor het nieuwe administratieve gebouw op de site van de Baitul Futuh Moskee n Morden.

 

 

Het administratieve gebouw, dat over multi-purpose zalen, kantoorruimtes en logie-faciliteiten zal beschikken, wordt heropgebouwd nadat een brand in September 2015 enorm veel schade veroorzaakte op de site.

 

Kort nadat hij het Asr gebed in de Moskee had geleid, legde Hazrat Mirza Masroor Ahmad de eerste steen op de site. Daarna legde ook de gerespecteerde echtgenote van Zijne Heiligheid, Hazrat Amtul Sabooh Begum, een steen, gevolgd door verscheidene afgevaardigden van de centrale en nationale organisatie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Het programma werd afgesloten met een een stil gebed dat werd geleid door Hazrat Mirza Masroor Ahmad.

Mountain View

In zijn Vrijdagpreek na de brand, op 2 oktober 2015, zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

 

“Het is essentieel voor een ware gelovige om de ware betekenis van gedult te begrijpen. Geduld betekent niet dat een persoon geen spijt of pijn kan voelen voor een verlies. Echter betekent het dat hij of zij niet verpletterd wordt door wanhoop in die mate dat zij hun zinnen en enige hoop verliezen.”

 

Hazrat Mirza Masroor Ahmad vervolgde:

 

“Natuurlijk is enige spijt volkomen normaal, maar tegelijkertijd dient een persoon te pogen om er weer bovenop te komen en een stevige resolutie te maken om zelfs hogere  toppen te scheren in de toekomst. Zodus, in het omgaan met deze beproeving dienen we plechtig te beloven en met onze acties aan te tonen dat we deze periode met succes zullen doorstaan, met geduld en door te prostreren voor Allah de Almachtige.”

 

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

 

“Zoals ik eerder al zei heeft de brand voor een hoop schade gezorgd. Echter, als God het wil, zullen wij spoedig een beter en nog mooier gebouw zetten en zullen wij diegenen zijn die oprecht Subhan’Allah (Heilig is Allah) en Masha’Allah (Met de Wil van Allah)” zullen zeggen.

 

De heropbouw gaat spoedig van start en er wordt verwacht dat het gebouw voltooid zal zijn en klaar om in gebruik te worden genomen binnen twee jaar.

Mountain View

Einde

Voor meer informatie: media@pressahmadiyya.com