Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap huldigt Baitul Afiyat Moskee in Scarborough [NL/FR]

In de Naam van Allah, De Barmhartige, De Genadevolle

Français

12 oktober 2016

PERSMEDEDELING

Nieuwe Moskee werd voornamelijk gesponsord door Ahmadi Moslim vrouwen

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is verheugd te kunnen meedelen dat de Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad op 11 oktober 2016 de Baitul Afiyat Moskee (Huis van Vrede en Veiligheid) heeft ingehuldigd in Scarborough, in de provincie Ontario in Canada.

2016-10-11-ca-scarborough-mosque-002

Zijne Heiligheid arriveerde om 13.00 uur plaatselijke tijd bij de nieuwe Moskee,waar hij werd begroet door honderden leden van de plaatselijke Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

Bij zijn aankomst onthulde Zijne Heiligheid een gedenkplaat ter gelegenheid van de gebeurtenis alvorens een stil gebed te leiden om de Almachtige God te bedanken.

Daarna huldigde Zijne Heiligheid de Moskee in door de Zuhr en Asr gebeden te leiden.

Na de gebeden ontmoette Zijne Heiligheid plaatselijke Ahmadi Moslims en deelde hij snoep uit aan de kinderen.

2016-10-11-ca-scarborough-mosque-003

Tijdens het toespreken van de Ahmadi Moslims in de Moskee zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Het is niet voldoende om enkel deze Moskee te bouwen en daarmee tevreden te zijn. Het is nu jullie plicht om ervoor te zorgen dat deze Moskee te allen tijde volzet is.”

De Baitul Afiyat Moskee werd gekocht in 2008 en werd tijdens de daaropvolgende jaren omgebouwd tot Moskee.

Een belangrijke voetnoot bij deze Moskee is dat het overgrote merendeel van de kosten werd gesponsord door Lajna Imaillah Canada (Vrouwelijke Hulporganisatie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap).

2016-10-11-ca-scarborough-mosque-004

In totaal bedroeg de bijdrage van Lajna Imaillah aan dit project 1 miljoen dollar CAD, terwijl de overige kosten werden gedragen door plaatselijke Ahmadi Moslims.

Einde