Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap geeft vrijdagpreek in peace village, Canada

In de Naam van Allah, De Barmhartige, De Genadevolle

22 oktober 2016

PERSMEDEDELING

Hazrat Mirza Masroor Ahmad leidt een begrafenisgebed van twee vooraanstaande personen van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap en leidt vervolgens Bai’at ceremonie

2016-10-21-ca-fs-002

De Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad heeft op 21 oktober 2016zijn wekelijkse Vrijdagpreek gegeven in de Baitul Islam Moskee in Peace Village in Ontario, Canada.

Tijdens zijn preek sprak Zijne Heiligheid over de levens van twee vooraanstaande personen van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Zowel Imam Bashir Rafiq Khan als Dr. Nusrat Jahan overleden op 11 oktober 2016 in Engeland nadat zij hun leven lang de zaak van het geloof en de mensheid gediend hadden.

Bij aanvang van zijn Vrijdagpreek zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Wie ook in deze wereld komt moet haar op een dag ook verlaten. Echter, zegenrijk zijn diegenen die de Almachtige God in staat stelt om hun geloof en de mensheid te dienen.”

Naast andere merkwaardige aspecten van zijn leven had Imam Bashir Rafiq Khan een aantal jaren gediend als Imam van de Fazl Moskee, de eerste Moskee die ooit in Londen werd gebouwd. Hij streefde ernaar om op verschillende wijzende waarachtige en vredevolle leer van de Islam te verkondigen en was ook de bezieler van het Engelstalige magazine ‘The Muslim Herald’.

Zijne Heiligheid vermeldde dat Imam Bashir Rafiq Khan de zaak van het geloof toegewijd diende en dat hij heel veel vertrouwen schonk aan gebeden en zijn kinderen steeds adviseerde om trouw te blijven aan Khilafat.

Tijdens het vermelden van het leven en de diensten van Dr. Nusrat Jahan zei Zijne Heiligheid dat zij een vermaard gynaecologe was in Pakistan, die haar opleiding in Engeland had doorgemaakt. Ze had haar leven toegewijd aan het dienen van het geloof en de mensheid en werkte in het Fazl-e-Umar Hospitaal in Rabwah, Pakistan.

Zijne Heiligheid zei dat zij op onbaatzuchtige wijze en met veel compassie voor haar patiënten diende en dat het grote aantal mensen die zij ooit had verzorgd haar voor eeuwig dankbaar zullen zijn.

Zijne Heiligheid vermeldde dat zij voor een periode in het Verenigd Koninkrijk had gestudeerd en gewerkt en dat zij nooit verzaakte aan het islamitische gebruik van het dragen van een hoofddoek.

Hazrat Mirza Masroor Ahmad zei:

“Dr. Nusrat Jahan had nooit te kampen met een minderwaardigheidscomplex. Ze volbracht al haar professionele verplichtingen met de nodige aandacht terwijl zij tegelijkertijd volledig Purdah respecteerde, zodoende was zij een rolmodel voor de meisjes die beweren niet te kunnen werken wanneer ze de hoofddoek dragen.”

Zijne Heiligheid vermeldde de verhalen van een aantal mensen die werden beïnvloed door haar vrome en vriendelijke karakter.

Tot slot bad Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Moge Allah de positie van de overledenen verheffen en moge Allah het Fazl-e-Umar Hospitaal meer dokters schenken die trouw zullen dienen en hun verantwoordelijkheden vervullen.”

Na het beëindigen van de Vrijdagpreek leidde Zijne Heiligheid een emotionele Bai’at ceremonie waarin verscheidene mensen voor de allereerste keer hun gelofte van trouw aflegden aan de hand van de Khalifa.

Einde