HOOFD VAN AHMADIYYA MOSLIM GEMEENSCHAP ARRIVEERT IN VERENIGDE STATEN

In de Naam van Allah, De Barmhartige, De Genadevolle

16 oktober 2018

PERSMEDEDELING


 Hazrat Mirza Masroor Ahmad begroet door 2.000 Ahmadi Moslims

De Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, arriveerde in de Baitur Rahman Moskee in Silver Spring, Maryland in de late avond van van 15 oktober 2018. Zijne Heiligheid werd begroet door meer dan 2.000 Ahmadi Moslims die zich hadden verzameld aan het nationale hoofdkwartier van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in de VS om hun spirituele leider te verwelkomen in de VS.

De Ahmadi Moslims waren overrompeld door vreugde toen zij Zijne Heiligheid verwelkomden bij aanvang van zijn vierde bezoek aan de VS sinds hij werd verkozen als Kalief in 2003. Zijn vorige bezoeken aan de VS vonden plaats in 2008, 2012 en 2013.

Zijne Heiligheid arriveerde in de VS na een directe vlucht vanuit Londen. Bij aankomst in de Baitur Rahman Moskee omstreeks 22.35u plaatselijke tijd, ging Zijne Heiligheid de congregatie voor in de Maghreb en Isha gebeden.

Op 16 oktober 2018 voerde Zijne Heiligheid een inspectie uit van het Baitur Rahman complex. Zijne Heiligheid inspecteerde daarna de Masroor Teleport van MTA International die recent opnieuw ontwikkeld werd en leidde een stil gebed.

Tijdens de inspectie bezocht Zijne Heiligheid ook de administratieve kantoorgebouwen in het Baitur Rahman complex en de keuken (langhar khana). Zijne Heiligheid had ook ontmoetingen met vrijwilligers die instaan voor verscheidene taken tijdens zijn tournee.

Tijdens zijn bezoek aan de VS wordt verwacht dat Zijne Heiligheid 3 Moskeeën zal inhuldigen, verscheidene plaatselijke hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers zal ontmoeten, en persoonlijke ontmoetingen zal hebben met honderden Ahmadi Moslims.

 Einde