HISTORISCH MOMENT – ISLAMABAD IN SURREY WORDT HET NIEUWE HOOFDKWARTIER EN CENTRUM VAN DE AHMADIYYA MOSLIM GEMEENSCHAP

Na 35 gezegende en voorspoedige jaren op de locatie van de Fazl Moskee, opent het nieuwe centrum van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Islamabad

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is verheugd te kunnen meedelen dat het Hoofdkwartier van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap op 15 april 2019, na een periode van 35 jaar, verhuisd is van de Fazl Mosque in Southfields, Londen naar Islamabad in Tilford, Surrey.

Er werd geschiedenis geschreven toen de Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad vertrek vanuit de Fazl Moskee kort na 18.00u en rechtstreeks naar Islamabad afreisde waar hij om 18.55u arriveerde en begroet werd door honderden Ahmadi Moslimmannen, -vrouwen en -kinderen, die allen uitbundig waren om hun spirituele leider te verwelkomen aan het nieuwe hoofdkwartier.

Bij zijn aankomst zwaaide Zijne Heiligheid naar de Ahmadi Moslims en apprecieerde hij de poëzie die werd voorgedragen door jonge kinderen om Allah de Almachtige te prijzen. Het was een speciale en gedenkwaardige gebeurtenis in de geschiedenis van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.

Later leidde Zijne Heiligheid de Maghreb en Isha gebeden in de nieuwe Mubarak Moskee (De Gezegende Moskee) die recent gebouwd werd.

Eerder op de dag wuifden honderden Ahmadi Moslims Zijne Heiligheid uit tijdens een emotioneel afscheid toen hij vertrok vanuit de Fazl Moskee, die als centrum van de Gemeenschap diende sinds de migratie van de Vierde Khalifa in 1984.

Terwijl er ongetwijfeld droefheid op te merken viel bij de plaatselijke inwoners rondom de Fazl Moskee, toch was de overheersende emotie die van dankbaarheid aan Allah de Almachtige om de openbaring ‘Expand thy house’ (Breid uw huis uit) aan de Stichter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap te vervullen, die de toekomstige vooruitgang van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap voorspelde.

Afgezien van de Moskee zullen ook verscheidene centrale kantoren van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap gevestigd worden in Islamabad. Voorts werden ook een grote multifunctionele zaal en een residentieel complex  gebouwd op de locatie.

Terwijl een historisch hoofdstuk wordt afgesloten, vangt een ander hoofdstuk aan. Onder het leiderschap en de leiding van Khilafat-e-Ahmadiyya, worden alle Ahmadi Moslims verenigd in hun geloof dat het nieuwe tijdperk een voortzetting van de voorspoed en het succes van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap zal inluiden.