Hazrat Mirza Masroor Ahmad inspecteert de voorbereidingen in Alton, Haslemere en Tilford

 

30 juli2019

PERSMEDEDELING


Inspectie van Jalsa Salana VK 2019 

 Hazrat Mirza Masroor Ahmad inspecteert de voorbereidingen in Alton, Haslemere en Tilford.

 

De Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa, Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, heeft op zondag 28 juli 2019 een inspectie uitgevoerd inzage de voorbereidingen voor de 53e Jaarlijkse Bijeenkomst (Jalsa Salana) van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens de inspectie bezocht Hazrat Mirza Masroor Ahmad de verscheidene departementen die de verantwoordelijkheid dragen voor het organiseren en managen van de driedaagse bijeenkomst. Zijne Heiligheid werd gebriefd omtrent de voorzieningen tijdens zijn inspectie van de locatie en hij gaf verdere instructies om het comfort en het welzijn van alle deelnemers te waarborgen.

Later sprak Zijne Heiligheid veel van de 5.000 vrijwilligers toe en adviseerde hen om hun taken naar behoren uit te voeren en om het gebed met regelmaat te onderhouden.

Zijne Heiligheid loofde de vrijwilligers en zei dat zij een vergevorderd niveau van expertise hadden opgebouwd in hun respectievelijke taken en verantwoordelijkheden. Echter, waarschuwde hij hen, dienen zij bescheiden te blijven en er continu naar blijven streven om hun werk nog beter uit te voeren, terwijl zij zich tot de Almachtige Allah richten in het gebed.

Eerder inspecteerde Zijne Heiligheid ook de Jalsa Salana voorzieningen in het Islamabad complex in Tilford en op de locatie van Jamia Ahmadiyya VK in Haslemere. Twee dagen eerder had Zijne Heiligheid ook een inspectie uitgevoerd betreffende de Jalsa Salana voorbereidingen die getroffen werden in de Baitul Futuh Moskee in Morden.

De Jalsa Salana zal vrijdagnamiddag van start gaan wanneer Zijne Heiligheid zijn wekelijkse Vrijdagpreek zal geven vanop de bijeenkomst. Daarna zal Zijne Heiligheid nog 4 bijkomende toespraken geven tijdens het verloop van dit weekend.

Op zondag zullen duizenden Ahmadi Moslims deelnemen aan een plechtige eedaflegging, gekend als de Bai’at, aan de hand van de Khalifa (Kalief).

De verscheidene tentoonstellingen, georganiseerd door Makhzan-e-Tasaweer, The Review of Religions, Humanity First, Islamic Outreach (Tabligh) en Al-Hakamzullen opnieuw toegankelijk zijn, terwijl de nieuwe tentoonstelling‘Islam in de Media’ook geopend zal zijn gedurende de Jalsa Salana.

Het hele programma zal over de hele wereld live uitgezonden en gestreamd worden door MTA International.

 Einde