Burgemeester van Mississauga verwelkomt Hoofd van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Canada

In de Naam van Allah, De Barmhartige, De Genadevolle

26 oktober 2016

PERSMEDEDELING

Burgemeester Bonnie Crombie looft integratie van Ahmadi Moslims tijdens ontmoeting
in Baitul Islam Moskee

2016-10-24-ca-mississauga-mayor-002

De Internationale Leider van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief), Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad kreeg op 24 oktober 2016 bezoek van Bonnie Crombie, de Burgemeester van Mississauga,in de Baitul Islam Moskee in Peace Village in Canada.

Tijdens de ontmoeting verwelkomde de Burgemeester Zijne Heiligheid in Canada en sprak over haar bewondering voor de manier waarop Ahmadi Moslims op succesvolle wijze waren geïntegreerd in Canada. Zij bedankte verder Zijne Heiligheid voor het onophoudelijke liefdadigheidswerk van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in Canada, waaronder grote bijdrages aan plaatselijke voedsel inzamelpunten in Mississauga.

Toen hij vernam dat jeugdwerkloosheid een significant peil had bereikt in Mississauga, zei Zijne Heiligheid dat programma’s ontwikkeld dienen te worden om training te verschaffen aan en werkgelegenheid te creëren voor jonge leden van de maatschappij.

2016-10-24-ca-mississauga-mayor-003

Zijne Heiligheid zei dat hij jeugdwerkloosheid beschouwt als een veiligheidsrisico, omdat economische tegenslag aanleiding kan geven tot misdaad en radicalisering.

De Burgemeester vroeg Zijne Heiligheid naar zijn recente reizen. Daarop zei Zijne Heiligheid dat hij tijdens de voorbije drie maanden de Jaarlijkse Bijeenkomst (Jalsa Salana) van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en meest recent nog in Mississauga, waar de 40e Jalsa Salana van Canada werd gehouden, had bijgewoond.

Einde