“Als we vrede willen dienen we eerst rechten toe te kennen aan anderen en deze naar waarde te schatten” – Hoofd van Ahmadiyya Moslim gemeenschap

13 mei 2016

PERSMEDEDELING

Hazrat Mirza Masroor Ahmad maakt opmerkingen tijdens interview met de
Sydsvenskan krant in Zweden

Op 11 mei 2016 werd het Wereldwijde Hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de Vijfde Khalifa (Kalief),Zijne Heiligheid, Hazrat Mirza Masroor Ahmad geïnterviewd door de Sydsvenskan krant in de Mahmood Moskee in Malmö, Sweden.

Gevraagd naar de recent gebouwde Mahmood Moskee, zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Toen ik hier voor het laatst kwam (in 2005) was dit niet meer dan een groot leeg veld en nu hebben we een prachtige Moskee gebouwd op deze locatie. Wanneer ook we in staat zijn om een nieuwe Moskee te bouwen, word ik door emotie overvallen omdat er nog een plaats is bijgekomen waar we kunnen samenkomen om neer te buigen voor Allah de Almachtige.”

Op de vraag wat zijn zorgen zijn met betrekking tot vrede en veiligheid in de wereld, zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

Als we vrede willen dienen we eerst rechten toe te kennen aan anderen en deze naar waarde te schatten, in plaats van te vragen dat onze eigen rechten worden nagekomen. Dit is de sleutel tot vrede en het beëindigen van de conflicten in de wereld.”

Op de vraag of hij Paus Franciscus al had ontmoet, zei Hazrat Mirza Masroor Ahmad:

“Ik heb hem nog niet ontmoet, maar ik heb wel mijn appreciatie uitgesproken voor een aantal zaken die hij heeft gezegd sinds hij werd verkozen.”

Einde